Vaxxa blir Sveriges första auktionsbolag på börsen

ESEN Esports AB förvärvar Vaxxa AB. Affären gör Vaxxa till Sveriges första börsägda auktionsbolag.

 

Vaxxa har utvecklat en komplett digital auktionstjänst för företag och privatpersoner. Genom en modern self-servicelösning byggd på egenutvecklad teknik, kan bolaget snabbt förmedla auktion och affär mellan två parter.

 

Vaxxa är en spännande uppstickare inom digitala auktioner, en bransch som växer kraftigt och som ligger rätt i tiden utifrån dagens hållbara och cirkulära ekonomi. Genom att tidigt vara med och konsolidera denna bransch ser vi att stora värden kan frambringas och realiseras för befintliga aktieägare i ESEN. Det är med stor tillförsikt som vi nu äntrar ett nytt kapitel i ESEN.
– Per Hägerö, Styrelseordförande ESEN

 

Vaxxa har under de senaste åren arbetat med att säkerställa plattformen och dess funktionalitet, trots detta har bolaget haft en stadig tillväxt som nu skall accelereras kommande år. Genom detta förvärv exponeras ESEN mot en bransch som är i stor tillväxt. Auktioner på nätet växer kraftigt och Vaxxa är väl positionerade gentemot konkurrenterna genom sin unika självbetjäningsplattform för auktioner på nätet inom kapitalvaror.

 

Idag gläds jag med mina fantastiska kollegor. Vi har på kort tid visat att vi har skapat framtidens koncept för nätauktioner genom att ha byggt Sveriges första self-service plattform för kapitalvaror. Att säljaren själv publicerar sitt objekt, där vi sedan fullföljer försäljningen och säkerställer kvalitét och betalningslösningar för köparen, är en väldigt framgångsrik process för både köpande och säljande kunder.
– Pär Larsson, grundare av Vaxxa

 

Vaxxa omsatte 37 MSEK under föregående år, en ökning mer än 80% jämfört med 2020. Den totala köpeskillingen uppgår till 46 MSEK.

 

 

För mer information, kontakta:
Pär Larsson, Vaxxa
073-833 27 12
[email protected]

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag!
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Klicka på knappen ”Mitt konto” i menyn när du är inloggad och sedan på ”Aktivera företagskonto”. Vi kommer då inom kort att aktivera en företagsprofil.

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original