Vaxxa blir Sveriges första auktionsbolag på börsen

ESEN Esports AB förvärvar Vaxxa AB. Affären gör Vaxxa till Sveriges första börsägda auktionsbolag.

 

Vaxxa har utvecklat en komplett digital auktionstjänst för företag och privatpersoner. Genom en modern self-servicelösning byggd på egenutvecklad teknik, kan bolaget snabbt förmedla auktion och affär mellan två parter.

 

Vaxxa är en spännande uppstickare inom digitala auktioner, en bransch som växer kraftigt och som ligger rätt i tiden utifrån dagens hållbara och cirkulära ekonomi. Genom att tidigt vara med och konsolidera denna bransch ser vi att stora värden kan frambringas och realiseras för befintliga aktieägare i ESEN. Det är med stor tillförsikt som vi nu äntrar ett nytt kapitel i ESEN.
– Per Hägerö, Styrelseordförande ESEN

 

Vaxxa har under de senaste åren arbetat med att säkerställa plattformen och dess funktionalitet, trots detta har bolaget haft en stadig tillväxt som nu skall accelereras kommande år. Genom detta förvärv exponeras ESEN mot en bransch som är i stor tillväxt. Auktioner på nätet växer kraftigt och Vaxxa är väl positionerade gentemot konkurrenterna genom sin unika självbetjäningsplattform för auktioner på nätet inom kapitalvaror.

 

Idag gläds jag med mina fantastiska kollegor. Vi har på kort tid visat att vi har skapat framtidens koncept för nätauktioner genom att ha byggt Sveriges första self-service plattform för kapitalvaror. Att säljaren själv publicerar sitt objekt, där vi sedan fullföljer försäljningen och säkerställer kvalitét och betalningslösningar för köparen, är en väldigt framgångsrik process för både köpande och säljande kunder.
– Pär Larsson, grundare av Vaxxa

 

Vaxxa omsatte 37 MSEK under föregående år, en ökning mer än 80% jämfört med 2020. Den totala köpeskillingen uppgår till 46 MSEK.

 

 

För mer information, kontakta:
Pär Larsson, Vaxxa
073-833 27 12
[email protected]

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original