Vaxxas höjdpunkter 2022

Snart lämnar vi 2022 och inleder Vaxxas tredje år. Det är med glädje vi blickar tillbaka på året som gått och ser fram emot kommande tid. Auktionsplattformen vaxxa.se har som vanligt utvecklats snabbt med mängder av förbättringar för Vaxxas användare, men det är Vaxxa som varumärke som har dominerat 2022. Vaxxa blev Sveriges första auktionsbolag på börsen – Ja, läs det igen.

 

 

Vaxxa blev Sveriges första auktionsbolag på börsen
I februari förvärvades Vaxxa AB av börsbolaget Augeo Group och affären gjorde Vaxxa till Sveriges första börsägda auktionsbolag. Under de senaste åren har vi jobbat på att säkerställa plattformen och dess funktionalitet och trots detta haft en stadig tillväxt. Per Hägerö på Augeo Group sa såhär om förvärvet:

 

Vaxxa är en spännande uppstickare inom digitala auktioner, en bransch som växer kraftigt och som ligger rätt i tiden utifrån dagens hållbara och cirkulära ekonomi.

 

Vi flyttade till nya lokaler och blev fler i teamet
Förvärvet av Augeo Group medförde nya möjligheter för oss att expandera och anställa mer personal. Vi flyttade från Piteå till nya kontorslokaler i Luleå vilket bidrog till att majoriteten av oss minskade arbetspendlingen. Bra för både miljö och plånbok!

 

 

Den sista pusselbiten för att sköta allting digitalt föll på plats
Sommaren kom och vi införde e-signering för undertecknande av köpekontrakt. Vi strävar alltid efter att ligga i framkant med våra funktioner och möjligheter, och i juni föll den sista pusselbiten för att sköta allting digitalt. Den nya funktionen gjorde att alla affärer på Vaxxa sker 100% digitalt. Det innebär en säkrare, snabbare och framförallt enklare process för Vaxxas köpare och säljare.

 

 

Ny vd leder Vaxxa in i nästa fas
Lulebon Karl Frindberg utsågs till ny vd för Vaxxa och moderbolaget Augeo Group och anslöt sig till oss i oktober. Med en bakgrund inom fordonsbranschen och stor erfarenhet av affärsutveckling blev vi såklart, en så kallad; perfect match. Vaxxas grundare och dåvarande vd Pär Larsson sa såhär:

 

Vaxxa är ett häftigt bolag med stark tillväxt där resan bara börjat, jag är otroligt glad att vi lyckats knyta till oss Kalle som kommer passa perfekt för att leda företaget i nästa fas. Jag ser framemot att lämna över vd-klubban och få möjlighet att tillbringa mer tid med vårt utvecklingsteam och fortsätta utforma framtidens säljplattform.

 

Utvecklingsteamet tar fram ett unikt annonseringsverktyg
Vi har alltid vetat hur viktigt det är med informationsrika och intresseväckande annonser och vill därför hjälpa våra kunder på traven. Den som säljer på Vaxxa ska kunna skapa bra annonser, oavsett tidigare erfarenhet och grundkunskaper. Av den anledningen utvecklade vi ett helt nytt system i form av ett frågebatteri med över 1000 utrustningsalternativ och produktegenskaper som säljaren kan välja. Med många utvecklingstimmar bakom oss blev resultatet en helt ny funktion som ingen annan auktionssajt har!

 

 

Vi inleder 2023 med ett Facelift
För att inleda det nya året med rätt förutsättningar tog vi fram en ny grafiskt profil. Tiderna ändras och så även Vaxxa. För att ge uttryck åt detta och påbörja ett nytt kapitel valde vi att fräscha upp en del av vår grafiska profil med nya färger och typsnitt.

 

Vi passar på att tacka för det här året och önskar er alla en god jul och gott nytt år. Vi hoppas att få se er nästa år med ännu fler auktioner, för en starkare cirkulär marknad.

 

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original