Vaxxa 2.7 – Nytt intervjubaserat publiceringsmoment

Vaxxa 2.7 innehåller en stor förändring i vår publiceringsprocess.

Det tidigare testprotokollet i PDF-format har tyvärr inte fungerat så bra som vi ursprungligen hade hoppats på. Därför har vi i samråd med säljare och köpare tagit fram en ny funktion som ska ersätta det. Vi kallar det säljarens bedömning – ett intervjubaserat testprotokoll som är helt integrerat i vår publiceringsprocess. Säljarens bedömning har en rad sliders som säljaren ska placera utefter de kriterier som de anser stämma bäst överens med objektet.

 

För att motverka att säljare sätter en bedömning utifrån sin egna personliga åsikt har vi byggt in något som vi kallar för ”den intervjubaserade processen” i Säljarens bedömning. Säljaren får påståenden med kriterier och till dessa kriterier följer en flersvarsfråga, eller ett påstående som tvingar säljaren att utveckla och motivera sin bedömning. De frågor och påståenden vi tagit fram kommer att genomgå många förändringar och förbättringar allt eftersom vi får feedback från köpare och säljare.

 

 

Säljarens bedömning kommer ge dig som köpare mycket mer information om skicket på objektet, samt minska risken att information missas att anges av säljaren.

 

Dessutom slipper säljare problem såsom att spara PDF förändringar, och användarupplevelsen på mobil blir avsevärt mycket bättre. Frågorna vi ställer kommer hjälpa er att skapa väldokumenterade och kvalitativa annonser som genererar mer intresse.

 

 

 

 

 

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original