Så funkar det

Så köper du

1. Skapa konto

2. Fönstershoppa

När du skapat ett konto är det bara att börja fönstershoppa. Bläddra igenom alla auktioner eller selektera på kategorinivå.

 

Vill du ta steget längre så kan du också filtrera på märke, modell, geografisk plats och mycket mer.

3. Bud & Direktköp

På Vaxxa säljs objekt med budgivning eller fast pris. Budgivningen är en enkel process; Du kan lägga bud dygnet runt på aktiva auktioner. 

 

Om objekt inte blir sålda på auktion så kan objektet komma att publiceras som ett direktköp där du kan köpa objektet för ett fast pris.

4. Finansiering

Under pågående auktion kan du enkelt ansöka om ett lånelöfte. Det gör du enkelt genom ett knapptryck på lånekalkylatorn inne på objektets auktion.

 

Via marknadsledande finansbolag erbjuder vi dig en förmånlig finansiering helt anpassad för dig och dina önskemål.

5. Betalning & Hämtning

När du handlar via auktion eller direktköp får du mejlinstruktioner om hur du ska gå tillväga.  Vi på Vaxxa hjälper dig med finansiering, försäkring, ägarbyten och garanti.

 

Betalning till Vaxxa ska inkomma inom 4 dagar och du måste hämta objektet inom 7 dagar när du har fått säljarens kontaktuppgifter. 

6. Ägarbyten & Restskulder

Om objektet är ett registrerat fordon så gör vi ägarbytet och säkerställer samtidigt att inga skulder eller lån följer med från tidigare ägare.

 

En månads kostnadsfri prova-på-försäkring kan komma att tecknas i samband med ägarbytet. Gäller för registrerade fordon inom specifika fordonskategorier som är yngre än 15 år.

Har du fler frågor?

Varför Vaxxa

Detaljerad information

Säljarens bedömning i objektunderlagen ställer högre krav på att säljaren beskriver & kontrollerar sitt objekt. Mer än någon annan auktionssajt.

Bevakningar

Följ dina favoriter & buda på en & samma sida. Missa aldrig en auktion igen!

Säkra betalningar

Du betalar för ditt köp till Vaxxa & vi behåller dem på vårt klientkonto tills du har godkänt & hämtat ditt köp.

Enkel finansiering

Behöver du låna till ditt köp kan du i vår kalkylator se vad månadskostnaden blir. Vi erbjuder finansiering på alla våra auktioner, stort som litet, till både privatpersoner & företag!

Full dokumentation

Utöver en trygg & säker auktion så får du & säljaren tydliga avtal på affären. Vaxxa stöttar dig med eventuella önskemål du har kring detaljerna på avtalet.

Varför Vaxxa

Detaljerad information

Säljarens bedömning i objektunderlagen ställer högre krav på att säljaren beskriver & kontrollerar sitt objekt.
Mer än någon annan auktionssajt.

Bevakningar

Följ dina favoriter & buda på en & samma sida. Missa aldrig en auktion igen!

Säkra betalningar

Du betalar för ditt köp till Vaxxa & vi behåller dem på vårt klientkonto tills du har godkänt & hämtat ditt köp.

Enkel finansiering

Behöver du låna till ditt köp kan du i vår kalkylator se vad månadskostnaden blir. Vi erbjuder finansiering på alla våra auktioner, stort som litet, till både privatpersoner & företag!

Full dokumentation

Utöver en trygg & säker auktion så får du & säljaren tydliga avtal på affären. Vaxxa stöttar dig med eventuella önskemål du har kring detaljerna på avtalet.

Så säljer du

Med Vaxxa slipper du engagera dig från tidpunkten du har publicerat ditt objekt till att auktionen avslutats. Det finns två sätt att sälja med Vaxxa; Annonsera själv eller ta hjälp av Vaxxas auktionsmäklare.

Annonsera själv

Fota, skapa objektsbeskrivning och publicera själv.

Boka auktionsmäklare

Få hjälp med hela affären från förberedande till auktionsavslut.

Våra auktionsmäklare

Våra auktionsmäklare hjälper dig med hela försäljningen. Med deras kunskap om objekt och deras expertis av att sälja på Vaxxa säkerställer du en annons av högsta kvalitet. 

 

Vi tar en provisionsbaserad ersättning av dig baserat på försäljningspriset exklusive moms. Vår grundprissättning finner du längre ner på sidan. Kontakta närmaste mäklare för prisförhandling.

Prislista

Vaxxa och dess auktionsmäklare tar en provisionsbaserad ersättning av dig baserat på försäljningspriset exklusive moms.

 

50.000kr & mer = 8% 

20.000 – 49.999kr = 10%

10.000 – 19.999kr = 20%

0 – 9.999kr = 25%

 

Kontakta din närmsta mäklare för att diskutera provisionsnivåerna. Förhandlingsutrymme kan finnas beroende på avstånd, objektets värde och skick eller antalet objekt du vill sälja.

Recensioner

Recensioner

Liewen
December 2023
Läs mer
Vaxxa auktioner kan jag varmt rekommendera! Kommer fortsätta utnyttja denna plattform med försäljning som både privat och i företaget.
Göran D
December 2023
Läs mer
Professionella och serviceinriktade. Kan verkligen rekommendera Vaxxa. Blev själv tipsad av en kompis som hade sålt en av sina bilar.
Anton H
November 2023
Läs mer
Bra service å hjälpsamma, många +++++++
Roger L
November 2023
Läs mer
mycket bra, hjälpsam personal, trevlig.
Niclas P
Oktober 2023
Läs mer
Snabb och mycket prisvärd förmedling. Väldigt hjälpsamma säljare.
Föregående
Nästa

Varför Vaxxa

Sålt på en vecka

Auktionerna pågår i 7 dagar. Snabbt och enkelt för både köpare och säljare.

Vi tar hand om köparna

Du behöver inte ta hand om obekväma samtal eller jobbiga förhandlingar. Vår personliga support tar hand om det.​

Säkra betalningar

Först när pengarna är inbetald till vårt klientkonto är en hämtning eller transport möjlig. Vi löser även eventuella lån eller krediter.

Publicera själv

Du som säljare lägger upp allting själv, snabbt och smidigt. Självklart erbjuder vi hjälp i publiceringsprocessen om så önskas.

Ingen fysisk flytt

Varför krångla till det? Objektet står kvar hos dig som säljare ända tills affären är genomförd.

Finansiering

Vi hjälper köparna med lånelöfte och låneansökan genom ett enkelt knapptryck på en auktion. Gäller för både privatperson och företag.

Inloggning BankID

En trygg och smidig tjänst med säker inloggning och signering – användarna får identifiera sig med e-legitimation vilket förhindrar oseriösa bud och bedrägeri.

Publicera 24/7

Hos Vaxxa kan du som säljare administrera och lägga upp nya objekt när som helst på dygnet – 7 dagar i veckan.​

Annonser & Reklam

Alla objekt som läggs upp på vaxxa.se publiceras automatiskt på blocket.se, bytupp.se och industritorget.se. Vi sköter även marknadsföring i sociala medier.

Direktköp

Blev objektet inte sålt på auktion? Inga problem, vi fortsätter hjälpa dig sälja i 30 dagar till ett fast pris - Om du önskar det. Allt ingår.

Annonsera själv

1. Skapa konto

2. Förbered

Gör objektet redo för försäljning med tre enkla steg.

 

Städa. Kontrollera. Fota. 

 

Se instruktioner för rekommendationerna för foton och film vid försäljning.

3. Publicera

Skapa din auktion och följ en rak och enkel process för att publicera.  

 

Innan din auktion aktiveras granskar vi auktionen.

4. Dela

Vi marknadsför, annonserar och informerar om alla auktioner men du kan hjälpa till att öka intresset och möjligheterna för en lyckad försäljning. 

 

Dela din auktion eller direktköpsannons i sociala medier.

5. Budgivning

Vi tar hand om alla frågor från budgivare.

 

Efter avslutad auktion tar du ställning till högsta budet. I de fall reservationspris uppnåtts antas högsta bud som godkänt per automatik. I annat fall förhandlar vi åt dig och i samråd med dig.

 

6. Affären

Vi ordnar underlag för försäljningen, löser eventuella lån och sköter eventuella ägarbyten.

 

Vi hanterar betalningsförfarandet och ordnar finansieringar åt köpare.

 

Vid försäljning tas en försäljningsavgift ut av dig baserad på slutpriset exklusive moms. Om objektet inte blir sålt debiteras ingen avgift.

 

7. Utlämning

Vid mottagen betalning från köpare så får ni varandras kontaktuppgifter för komma överens om hämtningen eller transportlösningen. 

 

Ni får en signeringslänk via sms för e-signering av köpekontrakt.

 

 

8. Utbetalning

Utbetalning till säljare sker på olika sätt beroende på om köparen är privatperson eller näringsidkare. 

 

När köparen är privatperson sket utbetalning tidigast 14 dagar efter utlämning, och när köparen är ett företag sker utbetalningen direkt efter utlämning.

 

Direktköp

Ibland kan det ta längre tid än auktionstiden för att hitta två köpare som är redo att dansa i en budgivning som når ditt reservationspris. Skulle vi inte komma överens med högsta budgivare, kan du efteråt välja att sälja objektet som det vi kallar för Direktköp.

 

Du behåller samma fördelar som när du auktionerar via oss. Förutom gratis annons på Blocket och/eller Industritorget samt BytUpp så kan vi erbjuda avbetalningsplaner och i vissa fall transport. Dessutom hjälper vi dig givetvis fortfarande med den administrativa sidan, såsom säkra betalningar eller registrering av fordon.

Varför direktköp?

Bra att veta!

Vanliga frågor & svar

Det lägsta pris du kan tänkas sälja för.

 

Bud över reservationspris tillfaller dig. Bud under reservationspris måste inte accepteras av dig som säljare.

 

När ni som företag sätter priset ska ni exempelvis ta i beaktning räntor, skick, marknadsvärde, lagerkostnader och hur mycket ni verkligen vill bli av med objektet.

 

Samtliga objekt publiceras på Blocket.se. Vi marknadsför även alla objekt på marknadsplatser så som BytUpp och Industritorget. 

 

Utöver detta skickar vi nyhetsbrev till alla anslutna användare och marknadsför utvalda objekt på sociala medier så som Facebook och Instagram. Detta ingår och kostar dig ingenting.

Information om vad du behöver göra efter en avslutad auktion skickas ut på mail med tydliga instruktioner vid auktionsavslut. Information kommer stegvis beroende på vilken status ärendet har.

 

Har du sålt ett registrerat fordon så ska du uppvisa Del 2 av registreringsbeviset för Vaxxa, så genomför vi ägarbytet.

När du har lämnat över objektet till köparen eller en transportör och ni båda har e-signerat affärens köpekontrakt, kommer du få betalt för din försäljning.

 

Vid försäljning till privatperson sker utbetalning 14 dagar efter utlämning. Detta med anledning av konsumenters rätt till ångerrätt i 14 dagar. Dina pengar ligger kvar säkert på Vaxxas klientkonto tills ångerfristen löpt ut. 

 

Vid försäljning till näringsidkare så sker utbetalning omgående efter utlämning när Vaxxa erhållit signerade avtal. Detta med anledning av att näringsidkare inte har ångerrätt.

Upplysningsplikten innebär att du ska upplysa om så mycket du kan och vet om objektet. Alla skador och anmärkningar ska fotas och beskrivas i annonsen. Ingenting får avsiktligen undanhållas från köparna. Köparna har rätt att reklamera sitt köp om objektet inte stämmer med objektsbeskrivningen.

 

Läs mer om detta i våra villkor.

Köparna har ingen rätt till visning på plats under pågående auktion. Endast vinnande budgivare får möjlighet att provköra och undersöka objektet vid hämtning.

 

Vill du vara extra behjälplig och ändå erbjuda visning så är det helt upp till dig. Vaxxa kan komma att kontakta dig om köpare önskar detta.

Alla avtal sparas på ditt konto. Klicka på “Mitt konto” och välj sedan Försäljningsavtal i din personliga meny på kontosidan. Önskar du att en ekonomiansvarig i ert företag ska ha åtkomst till detta så kan ni be dem skapa ett köpkonto för företag. Meddela oss sedan vem som ska kopplas till ert säljkonto så ger vi hen tillgång till underlaget för dina försäljningar.

Det är du själv som säljare som väljer om transport av ditt försäljningsobjekt är möjligt eller inte. Du måste kunna emballera eller bistå med lastning av objektet för en säker transport.

När du lägger ut annonsen själv tas en försäljningsavgift ut baserad på slutpriset exklusive moms. Avgiften är procentuell och dras av vid utbetalningen till dig efter försäljningen. Om objektet inte blir sålt debiteras ingen avgift.

Nej, det kostar dig inget om det inte blir en försäljning. 

Du är ansvarig för att underlaget för objektet så som bilder, texter och prissättning är sanningsenlig och korrekt. Du är även ansvarig för att följa instruktionerna som du får via mejl och att vara tillgänglig och behjälplig vid hämtning eller transport efter slutförd auktion. 

 

Om de framgår att du som säljare avsiktligen undanhållit eller ljugit om objektets skick eller egenskaper  kan Vaxxa komma att belasta dig med kostnaden för transporten av objektet tillbaka, om det har hunnit lämnas ut. Beroende på villkorsbrottet kan du också bli betalningsskyldig på serviceavgiftens fullständiga belopp.

Om reservationspris inte uppnås så har vi 7 dagar på oss att försöka förhandla ihop en affär mellan båda parterna. Oftast har vi ett besked inom 1-3 dagar. Får du ett mejl om att ingen överenskommelse kunde nås så är du därmed fri att publicera objektet på direktköp eller att försöka sälja objektet själv.

Om du säljer objektet under pågående auktion och vi har mottagit bud, oavsett belopp, så blir du betalningsskyldig på serviceavgiftens fullständiga belopp. Om du hittar intressenter privat så kan du hänvisa dem till att lägga bud på vaxxa.se. Läs mer om detta i våra villkor.

Har du fler frågor?

Vill du ha en genomgång?

Begär kostnadsfri uppstart och demo

Foto- & filminstruktioner

Att tänka på inför publicering

Bilder och filmer är en av de absolut viktigaste delarna av din annons. Bra bilder och filmer är ofta avgörande för om du får bud över reservationspris istället för långt under reservationspris. Då alla objekt säljs utan visning så är detta kritiskt för en lyckad försäljning.

Därför följer exempel nedan för hur du bör fotografera och filma objekten.

Fotografering

Tänk på

1. Se till att objektet är centrerat i bilden.
2. Marginal från kanterna på bilden.
3. Undvik att själv komma med på kort eller att din skugga läggs över objektet.
4. Tänk på vitbalansen. Ej kraftigt blå eller gula bilder.

5. Format 4:3 rekommenderas.

Fota horisontellt

För att presentationen ska bli som bäst på marknadsplatser såväl som på vaxxa.se bör bilden fotas horisontellt.

Fota alla vinklar med marginal

Detta gäller för samtliga objekt. Oavsett om det är en bil, moped, redskap, en dörr eller en stor hjulgrävare.
Fota från alla vinklar. Ta helst flera bilder med små förändringar. Välj sedan ut de bästa vid publicering.

Fota detaljer & närbilder

Om objektet har en hytt eller ett passagerarutrymme fota då alla delar av detta noggrant. Fota även närbilder på instrumentpanel, spakar, extra utrustning, säten, infotainment-system, motorutrymme osv..

Fota skador & anmärkningar

Som en del av upplysningsplikten ska du fota och beskriva skador, skavanker eller andra anmärkningar som en köpare bör vara medveten om. Att utelämna dessa detaljer kan leda till att vi inte tar reklamationsansvaret eller att köpare nyttjar sin ångerrätt.

Film

Filma objektet i drift & stillastående

Film är ett starkt hjälpmedel för att bevisa objektets funktion. Har ditt objekt teknik, utrustning, hydraulik, motor eller liknande så rekommenderar vi att ni filmer dessa delar så gott som möjligt. Är objektet ett redskap eller en lagervara så ber vi er att filma objektet också. Gå runt objektet och filma både på avstånd och detaljer. Skicka sedan filmerna via WeTransfer.com till [email protected] så laddar vi upp filmen/filmerna på YouTube och lägger in på ert objekt. Ange i WeTransfer beskrivningen vilket objekt filmen gäller.

Även för film rekommenderar vi att ni filmar horisontellt.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original