Så väljer du rätt kakel och klinker till badrummet

Kakel och klinker i badrum är både snyggt och hållbart men det kan vara svårt att välja bland det stora utbudet. Tänk på det här när du väljer kakel och klinker till badrummet!

 

Budget
Sätt en budget till att börja med. Kakel- och klinkerplattor köper du per kvadratmeter. Räkna med ett svinn på 10% och ännu mer svinn om badrummet har fönster eller andra detaljer där kaklet måste beskäras. Kontakta plattsättare för offerter och tänk på att valet av kakelplatta och klinkerplatta styr hur lång tid det tar att lägga.

 

Tips! Byggvaruhus kan ha överskott av kakel och klinker de säljer ut billigt.

 

Stort eller litet badrum
Storleken och formen på plattorna har betydelse beroende på om du har stort eller litet badrum. Ett litet badrum känns mer rymligt när det har stora ljusa plattor. Är badrummet större, har du mer utrymme att välja bland form och färg. Saknar badrummet fönster kan ett glansigt kakel göra att rummet känns ljusare eftersom det reflekterar ljus. 

 

Välj rätt kakelfog
Tänk på att kakelfogen kan behöva förbättras efter några år. Mindre plattor ger mer fog än större och en smal fog kräver mindre underhåll än en bred fog. Fogen är smutskänsligare desto ljusare den är men du kan alltid använda fogrengöring när badrummet behöver en uppfräschning.

 

Tips! Vill du fräscha upp färgen på fogen kan du även använda en särskild penna man färgar in fogen med.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original