Så väljer du rätt kakel och klinker till badrummet

Kakel och klinker i badrum är både snyggt och hållbart men det kan vara svårt att välja bland det stora utbudet. Tänk på det här när du väljer kakel och klinker till badrummet!

 

Budget
Sätt en budget till att börja med. Kakel- och klinkerplattor köper du per kvadratmeter. Räkna med ett svinn på 10% och ännu mer svinn om badrummet har fönster eller andra detaljer där kaklet måste beskäras. Kontakta plattsättare för offerter och tänk på att valet av kakelplatta och klinkerplatta styr hur lång tid det tar att lägga.

 

Tips! Byggvaruhus kan ha överskott av kakel och klinker de säljer ut billigt.

 

Stort eller litet badrum
Storleken och formen på plattorna har betydelse beroende på om du har stort eller litet badrum. Ett litet badrum känns mer rymligt när det har stora ljusa plattor. Är badrummet större, har du mer utrymme att välja bland form och färg. Saknar badrummet fönster kan ett glansigt kakel göra att rummet känns ljusare eftersom det reflekterar ljus. 

 

Välj rätt kakelfog
Tänk på att kakelfogen kan behöva förbättras efter några år. Mindre plattor ger mer fog än större och en smal fog kräver mindre underhåll än en bred fog. Fogen är smutskänsligare desto ljusare den är men du kan alltid använda fogrengöring när badrummet behöver en uppfräschning.

 

Tips! Vill du fräscha upp färgen på fogen kan du även använda en särskild penna man färgar in fogen med.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original