Så säljer du husbilen och husvagnen på bästa sätt

Ska du sälja din begagnade husbil eller husvagn? Hos Vaxxa kan du sälja privat men samtidigt få fördelarna med en säker budgivning och betalning. Vi delar med oss av våra bästa tips inför försäljningen på Vaxxas nätauktion.

Fukttesta din husbil eller husvagn

Att kontrollera fukten är alltid viktigt. Regelbundna kontroller sparar dig både tid och pengar i långa loppet – dessutom är en fukttestad husbil och husvagn alltid ett stort plus inför försäljning. En nybesiktigad bil och väl ifylld servicebok är också till din fördel. Det kostar några hundralappar och kräver lite tid av dig för att göra fukttest och besiktning, men bra dokumentation och historik skapar en trygghet för köparen vilket du i slutändan tjänar på.

Funktionskontrollera Kylskåp, Spis, Värmesystem, Gasolsystem och Vattensystem

Har du gått igenom tekniken på husbilen eller husvagnen och svarar ärligt i annonsbeskrivningen kommer det inte uppstå några frågetecken för köparen. Gå igenom kyl, spis, värmesystem, gasolsystem, vattensystem, belysning med mera.

 

Tips! Skapa auktionen på vaxxa.se med din mobil, samtidigt som du går igenom ditt fritidsfordon. I publiceringen kan du steg för steg svara på frågorna som ställs medan du kontrollerar.

Vilken extrautrustning finns monterad på husbilen?

Vilken utrustning finns monterad utöver standardutrustningen? Ett eftermonterat cykelställ, AC anläggning, Markis, Backkamera, Dragkrok, TV med antenn? Finns instruktionsböcker på bildelen, bodelen och utrustningen ombord? Perfekt! Skriv upp det.

Toalett, dusch och kök i husvagnen

Vanliga frågor som köpare ställer sig är vad det finns för toalett- och duschlösning samt vilken köksutrustning som finns. Finns det en kassettoa eller porta potti? Separat duschkabin? Är köket utrustad med ugn eller köksfläkt? Har kylskåpet ett frysfack eller finns det separat frys? Fundera på vad du själv hade velat veta som köpare och skriv in det i annonsbeskrivningen!

Vilken sänglösning har husbilen?

Det finns en del olika sänglösningar i fritidsfordon. Har din husbil en queensbädd eller långbäddar? Kanske en fransk säng eller tvärbädd? Eller har du en barnkammarvagn med våningssäng? informera om sovlösningarna och kom ihåg att fota dem.

Vilket värmesystem finns monterat?

Truma eller Alde? Vattenburen värme kan vara viktigt för dem som bor i de norra delarna av landet, speciellt om man har tänkt att campa året runt. Var noga med att beskriv värmesystemet och hur det fungerar. Allt från om det finns elektriska golvvärme till kanske en värmeväxlare som kan skicka värme till motorn.

Nu är du redo att sälja din husbil eller husvagn på bästa sätt genom Vaxxas nätauktion. När du har fått det bud du önskar så säkrar vi köparens betalning via Vaxxas klientmedelskonto innan utlämning.

FAQ - Sälja husbil

Var kan jag sälja min husbil?

På vaxxa.se kan du sälja som privatperson och som företagare. Du kan även välja att ta hjälp av en auktionsmäklare från Vaxxa som hjälper dig med fotografering och annonsbeskrivning.

När är det bäst att sälja husbil?

Maj, juni och juli är extra bra månader att lägga ut sin husbil eller husvagn till försäljning.

Vilka köper husbilar?

Båda privatpersoner och företag kan delta i budgivningar hos Vaxxa och köpa din husvagn eller husbil. Köpare från Sverige och övriga delar av världen kan handla.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original