Så säljer du husbilen och husvagnen på bästa sätt

Ska du sälja din begagnade husbil eller husvagn? Hos Vaxxa kan du sälja privat men samtidigt få fördelarna med en säker betalning och hjälp med ägarbyte och lösen av lån. Vi delar med oss av våra bästa tips inför försäljningen på Vaxxas nätauktion.

Fukttesta din husbil eller husvagn

Att kontrollera fukten är alltid viktigt. Regelbundna kontroller sparar dig både tid och pengar i långa loppet – dessutom är en fukttestad husbil och husvagn alltid ett stort plus inför försäljning. En nybesiktigad bil och väl ifylld servicebok är också till din fördel. Det kostar några hundralappar och kräver lite tid av dig för att göra fukttest och besiktning, men bra dokumentation och historik skapar en trygghet för köparen vilket du i slutändan tjänar på.

Funktionskontrollera Kylskåp, Spis, Värmesystem, Gasolsystem och Vattensystem

Har du gått igenom tekniken på husbilen eller husvagnen och svarar ärligt i annonsbeskrivningen kommer det inte uppstå några frågetecken för köparen. Gå igenom kyl, spis, värmesystem, gasolsystem, vattensystem, belysning med mera.

 

Tips! Skapa auktionen på vaxxa.se med din mobil, samtidigt som du går igenom ditt fritidsfordon. I publiceringen kan du steg för steg svara på frågorna som ställs medan du kontrollerar.

Vilken extrautrustning finns monterad på husbilen?

Vilken utrustning finns monterad utöver standardutrustningen? Ett eftermonterat cykelställ, AC anläggning, Markis, Backkamera, Dragkrok, TV med antenn? Finns instruktionsböcker på bildelen, bodelen och utrustningen ombord? Perfekt! Skriv upp det.

Toalett, dusch och kök i husvagnen

Vanliga frågor som köpare ställer sig är vad det finns för toalett- och duschlösning samt vilken köksutrustning som finns. Finns det en kassettoa eller porta potti? Separat duschkabin? Är köket utrustad med ugn eller köksfläkt? Har kylskåpet ett frysfack eller finns det separat frys? Fundera på vad du själv hade velat veta som köpare och skriv in det i annonsbeskrivningen!

Vilken sänglösning har husbilen?

Det finns en del olika sänglösningar i fritidsfordon. Har din husbil en queensbädd eller långbäddar? Kanske en fransk säng eller tvärbädd? Eller har du en barnkammarvagn med våningssäng? informera om sovlösningarna och kom ihåg att fota dem.

Vilket värmesystem finns monterat?

Truma eller Alde? Vattenburen värme kan vara viktigt för dem som bor i de norra delarna av landet, speciellt om man har tänkt att campa året runt. Var noga med att beskriv värmesystemet och hur det fungerar. Allt från om det finns elektriska golvvärme till kanske en värmeväxlare som kan skicka värme till motorn.

Nu är du redo att sälja din husbil eller husvagn på bästa sätt genom Vaxxas nätauktion. När du har fått det bud du önskar sköter vi på Vaxxa resten. Vi säkrar köparens betalning och löser ditt eventuella fordonslån och ordnar med ägarbytet.

FAQ - Sälja husbil

Var kan jag sälja min husbil?

På vaxxa.se kan du sälja som privatperson och som företagare. Du kan även välja att ta hjälp av en auktionsmäklare från Vaxxa som hjälper dig med fotografering och annonsbeskrivning.

När är det bäst att sälja husbil?

Maj, juni och juli är extra bra månader att lägga ut sin husbil eller husvagn till försäljning.

Vilka köper husbilar?

Båda privatpersoner och företag kan delta i budgivningar hos Vaxxa och köpa din husvagn eller husbil. Köpare från Sverige och övriga delar av världen kan handla.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original