Så får du bilen mer lättsåld

Det finns flera saker du kan göra för att få din bil mer lättsåld på auktion. Det här ska du tänka på för att tjäna så mycket som möjligt på din bilaffär.

 

1. Tvätta bilen ordentligt utvändigt och städa noggrant invändigt, tänk det som en flyttstädning!

2. Bilder och filmer är de absolut viktigaste delarna av din annons. Bra bilder och filmer är ofta avgörande för om du får bud över reservationspris istället för långt under reservationspris. Ta därför många bilder och filma bilen i dagsljus. Placera bilen mot en vägg eller öppen åker, så neutral bakgrund som möjligt.

Se till att bilen är centrerad på bilderna och fota alla sidor i ett horisontellt läge. Fota alltid skador som stenskott eller rost, det stärker ditt förtroende som säljare och kom ihåg att fota tillbehör som däck.

3. Besiktiga bilen och gå igenom servicehistoriken. Nybesiktigad bil och väl ifylld servicebok är till din fördel, det skapar en trygghet för köparen när det finns klara papper på bilens skick.

 

4. Bättre dokumentation på bilen gör att köpare känner sig tryggare med att delta i budgivningen och blir då även mer benägna att lägga högre bud. Beskriv därför bilens fördelar och egenskaper.

 

Kvalité på en vara är när köparens förväntningar uppfylls. Stämmer din annons överens med bilens skick kommer köparen vara nöjd, vilket resulterar i en smidig affär och du tjänar pengar.

 

Förbered din bil inför försäljning och Skapa en auktion idag! Läs mer om att sälja på vaxxa.se här.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original