Så får du bilen mer lättsåld

Det finns flera saker du kan göra för att få din bil mer lättsåld på auktion. Det här ska du tänka på för att tjäna så mycket som möjligt på din bilaffär.

 

1. Tvätta bilen ordentligt utvändigt och städa noggrant invändigt, tänk det som en flyttstädning!

2. Bilder och filmer är de absolut viktigaste delarna av din annons. Bra bilder och filmer är ofta avgörande för om du får bud över reservationspris istället för långt under reservationspris. Ta därför många bilder och filma bilen i dagsljus. Placera bilen mot en vägg eller öppen åker, så neutral bakgrund som möjligt.

Se till att bilen är centrerad på bilderna och fota alla sidor i ett horisontellt läge. Fota alltid skador som stenskott eller rost, det stärker ditt förtroende som säljare och kom ihåg att fota tillbehör som däck.

3. Besiktiga bilen och gå igenom servicehistoriken. Nybesiktigad bil och väl ifylld servicebok är till din fördel, det skapar en trygghet för köparen när det finns klara papper på bilens skick.

 

4. Bättre dokumentation på bilen gör att köpare känner sig tryggare med att delta i budgivningen och blir då även mer benägna att lägga högre bud. Beskriv därför bilens fördelar och egenskaper.

 

Kvalité på en vara är när köparens förväntningar uppfylls. Stämmer din annons överens med bilens skick kommer köparen vara nöjd, vilket resulterar i en smidig affär och du tjänar pengar. Förbered din bil inför försäljning och Skapa en auktion idag! Läs mer om att sälja på vaxxa.se här.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original