Vaxxa

Lansering Vaxxa 2.0

Under augusti 2020 bestämde vi oss. Det var dags att lansera vaxxa.se som en officiell auktionssajt. Testerna var över och en ny grafisk profil med ny design på auktionsplattformen stod redo.

 

Vaxxa.se lanseras och gensvaret är precis det vi hoppats på -”Tydligt och bra” ”Snyggaste sidan för auktioner” ”Så enkelt att förstå” och många fler kommentarer rasade in. Givetvis var allt inte positivt, som med alla digitala produkter hittar våra besökare problem och funktioner som borde fungera bättre eller som saknas. Vaxxa som ämnar att bli det självklara valet för auktioner på nätet börjar genast behandla denna feedback och konstruera lösningar.

 

Inom två veckors tid har vi släppt över ett dussin nya funktioner som förenklar, förtydligar och utökar auktionsplattformens möjligheter för köpare såväl som säljare.

 

I takt med att vi växer så hittar vi också administrativa utmaningar, vi har alltid tänkt att vi behöver ett ordersystem för att hantera alla auktionsavslut men nu är behovet stort. Frågan vi måste ställa oss är om vi ska hantera detta i ett befintligt ordersystem eller om vi ska bygga ett eget som är direkt integrerat i vår auktionssajt? Vi väljer det sistnämnda.

 

Med funktioner som automatiska mailutskick, orderstatusar, loggar, automatiskt avtalsskapande, prisberäkning och mycket mer så kan vi under slutet av september effektivt börja jobba med vårt egna ordersystem som vi kallar UB.

 

Vår självbetjäningstjänst är unik på marknaden och den gör det enkelt för säljare på vaxxa.se att publicera sina objekt helt på egen hand, men utmaningarna är många. Vi behöver utveckla ett sätt att administrera hur alla kategorier ska kunna förändras och anpassas utan att vår utvecklare ska behöva göra allt själv. Vi behöver strukturera kategorier men också komplettera med fält som krävs för olika typer av maskiner och fordon. Vår utvecklare, Lars, bygger en drag-n-drop lösning som gör att samtliga på Vaxxa AB kan underhålla och förändra detta snabbt och effektivt. Detta är en faktor till hur vi så snabbt kan uppfylla våra säljares önskemål och felanmälningar.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original