Vaxxa har öppnat upp för maskinhandlare och ingår samarbete med Kiwa Inspecta

Fordonsauktionssajten Vaxxa.se och besiktningsföretaget Kiwa Inspecta har ingått samarbetsavtal. Kiwa ska utföra omfattande statuskontroller på begagnade maskiner och fordon åt Vaxxas vägnar.

 

Det är jätteviktigt att vi som partner till branschen är noga med att verifiera skador och skadekostnader även på inbyten som aldrig når maskinhandlarens anläggning, säger Pär Larsson VD Vaxxa.

 

Vaxxa som säljer objekt åt fordons- och maskinhandlare har gett Kiwa Inspecta i uppdrag att genomföra statuskontroller på begagnade maskiner och fordon ute på fält, enligt Vaxxas testprotokoll inom entreprenad och lantbruk. De har jobbat fram den här lösningen i samråd med maskinhandlare för att handlarna på ett så enkelt sätt som möjligt ska kunna hantera alla inbyten, oavsett pris och märke.

 

Det här är ytterligare ett steg mot en tryggare affär för alla våra registrerade köpare. För våra registrerade handlare innebär det också en fördel då de auktionsobjekt som har professionella testprotokoll får de bästa buden, säger Pär Larsson.

 

Kiwa Inspecta som största besiktningsföretag med sina 750 anställda från Kiruna i norr och Malmö i söder, tillhandahåller tjänster inom besiktning, provning, certifiering, teknisk konsultation och utbildning.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original