Bra bilder av objekt till auktion

Så förbereder du objektet för auktion

Att sälja begagnade objekt på auktion kan vara ett utmärkt sätt att få bästa möjliga pris. Men för att maximera sina chanser att lyckas, är det viktigt att förbereda objekten på rätt sätt. I detta inlägg delar vi våra bästa tips för att förbereda sina saker för försäljning på Vaxxa, så att du kan dra nytta av alla fördelar med vår plattform.

Steg 1: Rengör och reparera ditt objekt

Rengöring
Se till att ditt objekt är rent och presentabelt. En ren vara ser mer tilltalande ut för potentiella köpare.

 

Reparation
Om möjligt, fixa mindre defekter och gör nödvändiga reparationer. Ett objekt i gott skick kommer sannolikt att få högre bud.

Steg 2: Ta Bra Bilder

Kvalitetsbilder
Använd din smartphone för att ta tydliga och skarpa bilder. Att fota i dagsljus med en ren bakgrund kan göra stor skillnad.

 

Flera vinklar
Ta bilder från flera olika vinklar för att ge en helhetsbild av objektet. Glöm inte att ta närbilder på detaljer och eventuella defekter.

 

Filma en rundtur
Filma objektet i användning eller när du går runt objektet. Detta hjälper köpare att få en bättre uppfattning om dess skick och funktion. En video kan ofta visa mer än vad bilder kan och ökar därmed chansen att attrahera seriösa budgivare.

Bra bilder av objekt till auktion
Bra bilder av objekt till auktion
Filma rundtur av objekt för nätauktion

Steg 3: Bestäm ett reservationspris

Marknadsundersökning
Gör lite research för att förstå marknadsvärdet på ditt objekt. Kolla liknande objekt på Vaxxa och andra marknadsplatser.

 

Realistiskt reservationspris
Reservationspris är det lägsta priset du är villig att sälja för. Sätt ett reservationspris som är tillräckligt lågt för att locka budgivare, men tillräckligt högt för att du ska känna dig bekväm med det. 

Steg 4: Skapa din auktion på Vaxxa

Registrera dig
Om du inte har gjort det redan, skapa ett konto på Vaxxa.se.

 

Lägg upp ditt objekt

Följ stegen för att lägga ut ditt objekt på auktion. Ladda upp bilderna, skriv en beskrivning och ange ditt reservationspris. 

 

Tänk på att beskriva objektet noggrant, inklusive specifikationer, funktioner och eventuella defekter. Var ärlig och transparent för att bygga förtroende. Vaxxa erbjuder färdiga alternativ för att ange egenskaper och funktioner, vilket gör det enkelt att beskriva objektet.

 

Tips! Använd en beskrivande och informativ titel som inkluderar nyckelord som köpare kan söka efter.

Att sälja på auktion kan vara en mycket lönsam och stressfri process. Följ dessa steg för att säkerställa att dina objekt ser bäst ut och attraherar fler budgivare! 

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original