Tobias lyckas sälja allt han vill – så gör han

Begagnatmarknaden är hetare än någonsin och allt fler upptäcker fördelarna med att köpa och sälja online. Men det är inte alla som känner sig trygga med att sälja privat – då är en auktionssajt som Vaxxa ett perfekt alternativ.

 

Tobias Johansson i Uppsala säljer regelbundet maskiner och redskap med Vaxxa sedan drygt ett år tillbaka och är mycket nöjd med tjänsten. I stort sett allt han har lagt ut till försäljning har sålts på första auktionen – och det finns det en särskild förklaring till. När reservationspriset inte uppnås hjälper Vaxxa till.

 

”Personalen är helt fantastisk och ringer högsta budgivare och frågar om personen kan tänka sig att betala reservationspriset. Vaxxa jobbar hårt för att mina varor ska bli sålda och i stort sett allt vi har annonserat har gått på första auktionen. Deras förmåga att prata med budgivare har gjort att det ofta blir en försäljning.”

Han har sålt allt från traktorer till en vattenscooterbrygga och säljer just nu det som efterfrågas för säsongen – gräsklippare, grävmaskiner och redskapsbärare. Vaxxas auktioner går att följa i realtid och säljaren håller smidigt koll på alla inkommande bud. Tobias Johansson följer alltid sina budgivningar med spänning.

 

”Det är väldigt olika hur många budgivare mina objekt har. Det kan vara allt från fem till 25 budgivare. Men nedräkningen är alltid lika rolig att följa. Jag utbrister ganska ofta: Nu jäklar har jag fått ett bud!”

Som rutinerad säljare anser han Vaxxa vara helt unika i sitt sätt att bedriva auktionssajt.

 

”Det här bolaget sticker ut framför allt på ett plan – supporten är fenomenal – det går alltid att få tag i någon. Undrar vi något är Vaxxa alltid snabba att återkoppla.”

Det som också skiljer bolaget från andra liknande är hur annonsen skapas. Tobias Johansson uppskattar att han kan göra sina annonser själv av flera anledningar.

 

”Vi gör jobbet själva: knäpper foton och beskriver objektet. Det passar oss och gör också att vi slipper betala förmedlingsavgift. Det är suveränt om man vill hålla nere utgifterna. Sen underlättar det att gränssnittet, där man gör själva annonsen, är så enkelt.”

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original