Så väljer du rätt fönster

Börjar det bli dags att byta fönster? Att köpa fönster är en stor och långsiktig investering. Vi har därför samlat 3 tips för att det ska bli enklare att välja rätt fönster för ditt hus.

 

Fönstrets utseende och design
Fönster ger huset dess karaktär och bör därför passa husets arkitektur och historia. Välj därför fönster som passar just ditt hus! Färg, fönstermaterial och detaljer som spröjs, kan ha stor betydelse beroende på om du har en 60-tals villa, ett sekelskifteshus eller ett modernare hus.

 

Material på karmar – Trä, aluminium och PVC
Fönster tillverkas i olika material men de vanligaste fönstermaterialen är PVC (plast), trä och aluminium.

 

PVC- fönster, eller plastfönster som de också kallas, är praktiska och behändiga fönstermaterial. De är underhållsfria men däremot svårare att måla om eller reparera om de blir skadade.

 

Träfönster är vackra och passar trähus. De är lätta att reparera men behöver samtidigt underhållas. Rena aluminiumfönster är väldigt tåliga och underhållsfria men de kan vara mycket dyrare än trä- och plastfönster. Rena aluminiumfönster är inte så vanliga i Sverige, men desto vanligare med aluminiumklädda träfönster!

 

Fönsterglaset
Att byta fönster kan vara kostsamt men resultera i ett mer energieffektivt hus. För att få bostaden så energieffektiv som möjligt brukar det viktigaste vara att byta till 3-glasfönster. Med 3-glasfönster får du ner husets uppvärmningskostnader för att de är så pass välisolerade.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original