Så väljer du rätt fönster

Börjar det bli dags att byta fönster? Att köpa fönster är en stor och långsiktig investering. Vi har därför samlat 3 tips för att det ska bli enklare att välja rätt fönster för ditt hus.

 

Fönstrets utseende och design
Fönster ger huset dess karaktär och bör därför passa husets arkitektur och historia. Välj därför fönster som passar just ditt hus! Färg, fönstermaterial och detaljer som spröjs, kan ha stor betydelse beroende på om du har en 60-tals villa, ett sekelskifteshus eller ett modernare hus.

 

Material på karmar – Trä, aluminium och PVC
Fönster tillverkas i olika material men de vanligaste fönstermaterialen är PVC (plast), trä och aluminium.

 

PVC- fönster, eller plastfönster som de också kallas, är praktiska och behändiga fönstermaterial. De är underhållsfria men däremot svårare att måla om eller reparera om de blir skadade.

 

Träfönster är vackra och passar trähus. De är lätta att reparera men behöver samtidigt underhållas. Rena aluminiumfönster är väldigt tåliga och underhållsfria men de kan vara mycket dyrare än trä- och plastfönster. Rena aluminiumfönster är inte så vanliga i Sverige, men desto vanligare med aluminiumklädda träfönster!

 

Fönsterglaset
Att byta fönster kan vara kostsamt men resultera i ett mer energieffektivt hus. För att få bostaden så energieffektiv som möjligt brukar det viktigaste vara att byta till 3-glasfönster. Med 3-glasfönster får du ner husets uppvärmningskostnader för att de är så pass välisolerade.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original