Vaxxad Sandvik UJ440E

Nytt slutprisrekord på Vaxxa.se – Öppnar samtidigt för privatpersoner att sälja

4,3 miljoner är det nya slutprisrekordet på auktionsplattformen Vaxxa.se med huvudkontor i Piteå. Auktionsavslutet ägde rum i måndags och den mobila käftkrossen Sandvik UJ440E med sin ägare från Norrbotten får en ny hemort i Värmland.

 

Vaxxa blir samtidigt nu den första auktionsplattformen i Sverige som erbjuder privatpersoner att själva publicera och sälja inom kategorierna fordon, maskiner, bygg och industri. Sedan start augusti 2020 har endast företag kunnat sälja på auktionsplattformen. I samband med förändrade publiceringskrav och förbättrade funktioner var teamet på Vaxxa nu redo att erbjuda tjänsten även för privatpersoner.

 

Vi har jobbat intensivt för att skapa den absolut bästa köp- och säljtjänsten på marknaden. Vår intervjubaserade publiceringsprocess säkerställer skicket otroligt bra. Vi känner oss helt trygga med att bli en auktionsplattform för alla, säger Pär Larsson, grundare av Vaxxa.se.

Slutprisrekord i all ära, men den försäljning som gett mest avtryck på Vaxxas team är den riktigt välanvända grisvåg, som inte bara såldes, utan även gick för 700% mer än säljarens reservationspris med massor av budgivare.

 

Skämtsamt brukar jag säga att allt från rostiga spikar till trasiga månraketer går att sälja, vi ser att det finns köpare på allt, säger Pär Larsson.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original