Med ett starkt lokalt stöd växer Älvsbyföretaget Vaxxa

Auktionssajten Vaxxa.se lanserades under våren och utvecklas ständigt med hjälp av flera lokala företag i Norrbotten. Nu satsar Vaxxa på att bli fordons- och maskinhandlares starkaste partner och 17 augusti öppnar företaget upp för auktioner igen.

 

Vi känner att Vaxxa är på rätt spår nu, betaversionen av sidan var bara hälften så bra som vad vi producerar fram nu. Och det är tack vare alla stöttande fordonshandlare som tyckt till och gett feedback, säger Pär Larsson VD på Vaxxa.

 

Våren lämnade en del övrigt att önska, en hel bransch permitterad som senare gick på semester. Vaxxa tog tillfället i akt att under sommarperioden utveckla sin tjänst och därmed pausade auktionen på webbplatsen. Vaxxa har tagit hjälp av fullservicebyrån Oh My i Piteå och företagsutvecklare på Almi för att stärka varumärket ytterligare.

 

Auktionssajten hjälper fordons- och maskinhandlare att omsätta hela sitt lager på ett snabbt, enkelt och tryggt sätt. Samtidigt får konsumenten möjlighet att via budgivning, köpa kontrollerade fordon från handlare i hela Sverige. Företaget har växt sedan starten och har nu både en systemutvecklare, en marknadskommunikatör och en nyckelkundssäljare i teamet.

 

Vi i företaget drivs av tanken att vi kan stärka och utveckla en hel bransch. Att företaget ligger i Älvsbyn med potential att sälja 15 000 fordon årligen är fräckt, säger Pär Larsson.

 

Vaxxas senaste analys visar att trots försäljningen på begagnatmarknaden har ökat, så har antalet fordon som stått längre än 6 månader stigit hos handlare. I december 2019 var det över 15 992 fordon som stått längre än 181 lagerdagar hos handlare. Idag har denna siffra ökat med 8164, alltså en total på 24 156 fordon som stått längre än 6 månader hos samma handlare. Anledningen till stillastående fordon är att märke, modell eller geografiskt läge är faktorer till försvårad försäljning hos handlare.

 

Detta är ytterligare ett bevis på att vår plattform är viktigare än någonsin och att det finns ett behov av att få tusentals begagnade fordon matchade med en bred målgrupp av köpare över hela landet, säger Pär Larsson.

 

Vaxxa ser ljust på framtiden och hoppas på fortsatt stöd på den lokala marknaden för att fortsätta växa, och tillsammans med handlare stärka fordonsbranschen.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original