Med ett starkt lokalt stöd växer Älvsbyföretaget Vaxxa

Auktionssajten Vaxxa.se lanserades under våren och utvecklas ständigt med hjälp av flera lokala företag i Norrbotten. Nu satsar Vaxxa på att bli fordons- och maskinhandlares starkaste partner och 17 augusti öppnar företaget upp för auktioner igen.

 

Vi känner att Vaxxa är på rätt spår nu, betaversionen av sidan var bara hälften så bra som vad vi producerar fram nu. Och det är tack vare alla stöttande fordonshandlare som tyckt till och gett feedback, säger Pär Larsson VD på Vaxxa.

 

Våren lämnade en del övrigt att önska, en hel bransch permitterad som senare gick på semester. Vaxxa tog tillfället i akt att under sommarperioden utveckla sin tjänst och därmed pausade auktionen på webbplatsen. Vaxxa har tagit hjälp av fullservicebyrån Oh My i Piteå och företagsutvecklare på Almi för att stärka varumärket ytterligare.

 

Auktionssajten hjälper fordons- och maskinhandlare att omsätta hela sitt lager på ett snabbt, enkelt och tryggt sätt. Samtidigt får konsumenten möjlighet att via budgivning, köpa kontrollerade fordon från handlare i hela Sverige. Företaget har växt sedan starten och har nu både en systemutvecklare, en marknadskommunikatör och en nyckelkundssäljare i teamet.

 

Vi i företaget drivs av tanken att vi kan stärka och utveckla en hel bransch. Att företaget ligger i Älvsbyn med potential att sälja 15 000 fordon årligen är fräckt, säger Pär Larsson.

 

Vaxxas senaste analys visar att trots försäljningen på begagnatmarknaden har ökat, så har antalet fordon som stått längre än 6 månader stigit hos handlare. I december 2019 var det över 15 992 fordon som stått längre än 181 lagerdagar hos handlare. Idag har denna siffra ökat med 8164, alltså en total på 24 156 fordon som stått längre än 6 månader hos samma handlare. Anledningen till stillastående fordon är att märke, modell eller geografiskt läge är faktorer till försvårad försäljning hos handlare.

 

Detta är ytterligare ett bevis på att vår plattform är viktigare än någonsin och att det finns ett behov av att få tusentals begagnade fordon matchade med en bred målgrupp av köpare över hela landet, säger Pär Larsson.

 

Vaxxa ser ljust på framtiden och hoppas på fortsatt stöd på den lokala marknaden för att fortsätta växa, och tillsammans med handlare stärka fordonsbranschen.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original