Lamborghini Countach

Unik egenbyggd Lamborghini såld med Vaxxa

Efter sitt 30-åriga byggprojekt auktionerade luleåbon ut sin Lamborghini Countach replika på Vaxxas nätauktion. 

1990 började motorintresserade Anders Granström gjuta formarna till sitt bygge som blev starten på ett 30-årigt bilprojekt. 2019 inregistrerades och försäkrades bilen för att välkomnas ut på vägarna och nu har Anders magnifika livsverk fått sig en ny ägare.

Var du en kändis på 80-talet skulle du ha en Lamborghini Countach. Anders valde minst sagt den hetaste bilen att bygga.

 

Den är byggd helt från grunden och är väl dokumenterad med bygghandlingar, kvitton på inköpta delar och foton från bygget. Kombinationen av Anders maskiningenjörsutbildning, motorintresse, uthållighet och inte minst, noggrannhet – har varit till stor nytta.

Lamborghini Countach

”Jag har nog haft en bra uthållighet och inte gett upp i första taget. Men har kanske nu också insett att det här inte är något fordon för äldre, när jag tar lite kortare svängar på vägarna utanför Luleå.” 

– Anders Granström

 

Han fick själv välja chassinumret vid inregistreringen av bilen. AGMLC1 är instansat i chassit och det står för Anders Granström Model Lamborghini Countach 1. 

 

Anders sålde sin Lamborghini med Vaxxa för 393 000 kr i juni 2022.  Vill du veta mer om projektet kan du läsa vidare hos Bilsport som har skrivit ett läsvärt reportage här.

 

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original