Den forna gångtunneln från centrala Luleå, så kallat Helröret

Berömda “Helröret” i Luleå söker ny ägare – igen

Efter en vända i skogarna ovanför Kåbdalis fick Helröret hemlängtan till Luleå, där det har bott idylliskt i några år med utsikt över Luleälven. Nu söker den forna gångbron en ny ägare och auktioneras ut på Vaxxas nätauktion.

 

Det välkända Helröret, eller det så kallade Urinröret i folkmun, har blivit en följetång bland Luleåborna. Efter att gångtunneln över Södra Hamnleden revs år 2020 fanns det planer på att göra om den till en turistsatsning i Jokkmokk, men redan 2021 återvände den till Luleå för att bli ett växthus i Bälinge.

Foto: Anita Sundberg, Vårt Luleå 2018

Nu har tiden kommit för Helröret att hitta en ny plats och funktion. Auktionen på Vaxxa.se erbjuder en unik möjlighet för samlare, entusiaster och företagare att förvärva en bit av Luleås historia.

Auktionen avslutas den 27 maj klockan 19:00. Vad har framtiden i beredskap för denna ikoniska gångbro månntro?

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original