Augeo Group uppdaterar om Vaxxas utveckling

Augeo Group uppdaterar Vaxxas utveckling vilket visar på en positivt ihållande trend. Resultatet är del i de strategiska förändringar som skett under andra halvåret 2022.

 

Vaxxa har accelererat den positiva trend som kommunicerades i uppdateringen den 23 april gällande volymökning av orderingången där Vaxxa under perioden januari – maj 2023 uppvisar en tillväxt på 116% i antalet avslut på plattformen. Den positiva utvecklingen kommer som ett resultat av de strategiska förändringar som skett under andra halvåret 2022 och prognosen visar på en ihållande trend.

 

I tillägg till fokuset på orderingången och som ett led av strategin har Vaxxa kraftigt förbättrat bruttomarginalen från 2% till 5.23%. De operativa kostnaderna har minskat med 20% från början av 2023 till utgången av maj 2023 som ett resultat av Vaxxas arbete med kostnadsstrukturen.

 

Den positiva utvecklingen fram till utgången av maj samt den starka och växande marknaden som Vaxxa verkar inom skapar förutsättningar och tilltro till att både tillväxt och lönsamhet fortsätter att öka kraftigt.

 

”Karl Frindberg, VD, kommenterar:

De strategiska förändringar som skett i Vaxxa börjar bära frukt. Vi ser ett större inflöde av objekt som går till avslut med ökade marginaler för oss som företag. Vi gör oss redo för att växla upp volymerna på vår plattform genom ett stort nätverk av auktionsmäklare som är rikstäckande samt i kombination med ett framtida inflöde av konkursauktioner. Vi ser framför oss en ökning i tillväxt och marginal under det resterande året 2023.”

 

För mer information, vänligen kontakta:

Karl Frindberg, VD
070-530 31 23
[email protected]

 

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original