3 enkla tips för en snabb båtförsäljning

Vill du hinna sälja båten under båtsäsongen för att få så bra betalt som möjligt? Här listar vi 3 tips som ökar dina chanser för en snabb och lyckad båtförsäljning.

1. Förbered båten inför nätauktion hos Vaxxa

Dina annonsbilder är det första spekulanten möts av och kan avgöra om du får bud på din båtauktion eller inte. Både medvetet och omedvetet påverkas vi av första intrycket och bilderna är det första vi ser. Därför lönar det sig alltid att städa och rengöra båten innan du fotograferar den.

 

Fota båten ur flera vinklar när den står på land, så att skrovet, motor/drev, eventuell mast, båtvagn och eventuella defekter syns.

2. Informera om båtens historik

Som med alla fordon vill köpare känna till historiken och annan nödvändig information om båten och båtmotorn. Sparade kvitton på inköp av utrustning och tjänster till båten stärker ditt förtroende som både båtägare och säljare! Skriv in i annonsen hur och när den har servats.

 

Båtköpare kan även vara intresserade av var båten har gått någonstans, i norra Bottenviken där det är bräckt vatten, i sötvattensjöar eller vid västkusten där vattnet är mer salt.

3. Båtmotor och båtens utrustning

Båtmotorer slits sällan ut så värdet på motorn beror på din skötsel av den. Samtidigt är båtmotorns antal timmar alltid av intresse.

 

Modellutbudet bland båtar och båtmotorer är nästan lika stort som utbudet bland bilmodeller! Skriv därför upp vad det är för motor, tillverkningsår och exempelvis hur styrning/reglage fungerar. Har båten någon extrautrustning? Båttillbehör som fendrar, ankare, säkerhetsutrustning och Plotter, är av intresse.

Checklista för din båtannons

  • Båtmotorns antal timmar
  • Servicehistorik
  • Båten och båtmotorns tillverkningsår
  • Båttillbehör / extrautrustning
  • Om båten är bottenmålad
  • Eventuella skador och brister
  • Var båten har gått någonstans: I bräckt vatten, sötvatten eller saltvatten

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original