3 enkla tips för en snabb båtförsäljning

Vill du hinna sälja båten under båtsäsongen för att få så bra betalt som möjligt? Här listar vi 3 tips som ökar dina chanser för en snabb och lyckad båtförsäljning.

1. Förbered båten inför nätauktion hos Vaxxa

Dina annonsbilder är det första spekulanten möts av och kan avgöra om du får bud på din båtauktion eller inte. Både medvetet och omedvetet påverkas vi av första intrycket och bilderna är det första vi ser. Därför lönar det sig alltid att städa och rengöra båten innan du fotograferar den.

 

Fota båten ur flera vinklar när den står på land, så att skrovet, motor/drev, eventuell mast, båtvagn och eventuella defekter syns.

2. Informera om båtens historik

Som med alla fordon vill köpare känna till historiken och annan nödvändig information om båten och båtmotorn. Sparade kvitton på inköp av utrustning och tjänster till båten stärker ditt förtroende som både båtägare och säljare! Skriv in i annonsen hur och när den har servats.

 

Båtköpare kan även vara intresserade av var båten har gått någonstans, i norra Bottenviken där det är bräckt vatten, i sötvattensjöar eller vid västkusten där vattnet är mer salt.

3. Båtmotor och båtens utrustning

Båtmotorer slits sällan ut så värdet på motorn beror på din skötsel av den. Samtidigt är båtmotorns antal timmar alltid av intresse.

 

Modellutbudet bland båtar och båtmotorer är nästan lika stort som utbudet bland bilmodeller! Skriv därför upp vad det är för motor, tillverkningsår och exempelvis hur styrning/reglage fungerar. Har båten någon extrautrustning? Båttillbehör som fendrar, ankare, säkerhetsutrustning och Plotter, är av intresse.

Checklista för din båtannons

  • Båtmotorns antal timmar
  • Servicehistorik
  • Båten och båtmotorns tillverkningsår
  • Båttillbehör / extrautrustning
  • Om båten är bottenmålad
  • Eventuella skador och brister
  • Var båten har gått någonstans: I bräckt vatten, sötvatten eller saltvatten

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original