Bli en auktionsmäklare

Ta chansen att tjäna pengar till ditt företag, din arbetsgivare eller till dig själv!

Vill du komplettera din befintliga inkomst/intäkt med lite extra jobb? När du själv har tid eller på viktiga säljuppdrag åt oss så har du möjlighet att tjäna extra pengar till ditt företag, oavsett storlek.

Intresseanmälan

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar om att bli en auktionsmäklare?

Det du får av oss

Som auktionsmäklare representerar du Vaxxa och hjälper privatpersoner och företag att sälja på vaxxa.se. Du hjälper uppdragsgivaren med förarbete, publicering och avslut. Vaxxa sköter all administration som att upprätta avtal, hantera transaktioner och hålla alla parter informerade om affären.

Du tjänar

För företag / f-skatt

Vi erbjuder dig en möjlighet att ta tillvara på ditt nätverk och utan kapital eller risk skapa dig extra lönsamhet direkt från dag ett. Vi tar en provisionsbaserad ersättning av uppdragsgivaren baserat på försäljningspriset exklusive moms. Du som auktionsmäklare får 70% av provisionen. Resterande går till Vaxxa för att täcka kostnader så som marknadsföring.

50.000 kr & mer = 8%
20.000 – 49.999 kr = 10%
10.000 – 19.999 kr = 20%
0 – 9.999 kr = 25%

Så funkar det

Processen från förberedelse till pengar på kontot

1. Hitta säljobjekt

Undersök marknaden och sök efter objekt att sälja. Ta kontakt med privatpersoner och företag och boka möten.

2. Intervjua uppdragsgivaren

Åk ut på plats och intervjua uppdragsgivaren om objektet, utefter de frågor som ställs i Vaxxas annonseringsverktyg.

3. Fota & filma

Du ska fotografera och filma objektet utförligt. Fota objektet ur flera vinklar inklusive eventuella inre och yttre skador.

4. Skapa auktion

När du har samlat in allt material ska du skapa en auktion via Vaxxas annonsverktyg och svara på de frågor som ställs i där.

5. Kontrollera & Publicera

Uppdragsgivaren har upplysningsplikt och ansvarar för att alla uppgifter i beskrivningarna av objektet är korrekta och sanningsenliga. Du kontrollerar med uppdragsgivaren att objektunderlaget du har skrivit är korrekt innan objektet publiceras.

6. Auktionsavslut

Efter avslutad auktion kontaktar Vaxxa dig och uppdragsgivaren med slutgiltig information. Du kan komma att förhandla mellan högsta budgivaren och uppdragsgivaren om reservationspriset inte har uppnåtts. I de fall reservationspris uppnåtts innan auktionsavslut, antas högsta bud som godkänt per automatik.

7. Utlämning / Direktköp

Om säljaren behöver hjälp vid utlämning ska du vara tillgänglig och behjälplig. Om ingen affär gick att slutföra så ska du som auktionsmäklare föra dialog med säljaren om att publicera som ett direktköp, en vanlig annons med fast och synlig pris.

8. Utbetalning

Säljaren får sina pengar inom 14 dagar efter utlämnat objekt vid försäljning till en privatperson. Utbetalning sker direkt vid försäljning till en näringsidkare.

 

Din provision betalas ut en gång i månaden sammanställd enligt de objekt som blivit sålda för respektive period.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original