Vaxxa.se – ett nytt sätt att köpa och sälja fordon!

Att köpbeteendet förändrats kraftigt under de senaste 10–15 åren är ingen nyhet, och att vi ändrat sättet vi köper bilar & fordon är inget undantag. Vi konsumenter vänder oss till e-handeln och det är inte längre lika populärt att besöka bilhallarna, strosa runt och förlita sig på säljarnas kompetens. Nej, för som i så många andra branscher har informationssamhället gett oss alla förutsättningar att göra research och fatta beslut redan på hemmaplan.

 

”Kunderna är väldigt medvetna om vad de ska titta på redan innan de kommer till handlaren. De visar i princip upp telefonen och säger ”den här vill jag köpa”. Så länge bilen är i det förväntande skicket så blir det affär.” Pär Larsson, VD – Vaxxa.

 

Samtidigt kämpar fordonshandlarna med att frigöra kapitalet som krävs för att kunna köpa in de fordon som efterfrågas. Det var här idén till Vaxxa.se uppstod. Det hela började 2014 när erfarna bilhandlarna Pär & Peter klickade med varandra under en mässa hemma i Norrbotten. Efter några års bekantskap värvade Pär Peter till sitt företag Vaxxa, som då sysslade med fordonshandel mellan handlare. När de kontaktade handlare runt om i Sverige, för att se om de hade några begagnade fordon de behövde hjälp att få sålda, var gensvaret enormt. Här såg de ett tydligt mönster – fordonen hade alla över 90 lagerdagar. I många fall jättefina bilar som bara hamnat fel p.g.a. märke, modell eller geografiskt läge.

 

”Med vårt dåvarande arbetssätt kunde vi inte hantera all den mängd förfrågningar så vi började fundera på en lösning, och vid årsskiftet 2019/2020 tog vi beslutet att utveckla och ta fram vad som är Vaxxa.se idag – en plattform för fordonsauktioner som bryr sig lika mycket om köpare och säljare.” Pär Larsson, VD – Vaxxa.

 

Här föddes Vaxxa.se. Vaxxa är en auktionssajt som ska hjälpa fordonshandlarna att frigöra kapital på ett snabbt, enkelt och tryggt sätt, samtidigt som konsumenten får möjlighet att köpa fordon till ett pris de själva bestämmer – via budgivning. För att garantera både köpare och säljare trygghet ska alla fordon provköras och gås igenom före publicering, vilket konkurrenterna inte erbjuder, dessutom sker all inloggning via BankID. Vaxxa kan även, via sina marknadsledande samarbetspartners, erbjuda köparen hjälp i form av finansiering, försäkring, garanti och transport. För handlarna är det också en grym deal. De betalar enbart 500kr/objekt och då ingår automatisk publicering på Blocket.se. Dessutom sköter Vaxxa all kontakt med köparna.

 

”Vi har en säljsupport som kan tillgodose kundens alla behov och önskningar med hjälp av våra samarbetspartners. Vi kan i princip hantera en beställning av takboxmontage kombinerat med leverans av bilen till alpstugan i Tyskland. Så flexibla är vi.” Pär Larsson, VD – Vaxxa.

 

Mer information hittar du på www.vaxxa.se! Lansering 6/4!

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original