Vaxxa 3.7 – Exklusive och inklusive moms

Det var ett tag sen vi skrev om uppdateringar nu, men det betyder inte att vi har legat på latsidan! Vaxxa gasar vidare och med denna version lanserar vi flera efterfrågade funktioner.

Växla priser inkl/exkl moms

En het efterfrågad funktion har varit möjligheten att växla om priser ska visas inklusive eller exklusive moms. Nu är det endast en knapptryckning bort!

Det finns däremot en liten brasklapp. Vi har valt att alla bud fortfarande anges inklusive moms. Anledningen till detta är för att vi vill ha tydliga budintervall för alla, och om företag och privatpersoner bjuder på samma objekt så är det inte längre det.

 

Alla bud under 10 000kr har en minsta ökning på 200kr, och de däröver på 1 000kr. Hälften av våra användare hade annars varit tvingade till huvudräkning med 160kr eller 250kr.

 

För att underlätta för företag har vi sett till att man även kan se vad priset hade blivit exklusive moms i realtid.

Företag har även möjligheten vid publicering att bestämma hur de vill ange reservationspris. Nya annonser anges per standard exklusive moms.

Har du idéer på hur det kan göras ännu bättre eller tydligare så får du givetvis komma med förslag. Tillsammans gör vi Vaxxa till Sveriges bästa auktionsplattform!

Bilder

Vår bilduppladdare har fått sig en genomgång. De viktigaste förändringarna för våra användare är dels en ny design och dels snabbare uppladdning. Designen visar även tydligare hur många bilder som måste eller kan laddas upp. På framsidan har även mobilvänligheten förbättrats med bl.a. en bättre zoom-funktion.

Tillfälliga kopior

Skapar du en auktion behöver du alltid spara ditt utkast om du vill fortsätta med redigeringen vid något annat tillfälle. Ibland kan däremot oturen vara framme och man tappar internet eller att råkar stänga ner sidan innan man hunnit spara. 

 

Skulle det hända så räddas du nu av vår nya funktion “Tillfälliga kopior”. I publiceringsprocessen när du skapar en auktion, finns det en liten ruta nere till vänster som heter “Tillfälliga kopior”. Den sparar dina ändringar en gång i minuten, så länge det finns några nya förändringar att spara. Skulle du råka stänga ner fönstret, går det därför att komma åt det du hade skrivit.

 

Funktionen kan säkerligen förbättras, men som en första version hoppas vi den kan få några användare att slita håret lite mindre.

 

Lägg däremot märke till att namnet är “Tillfälliga kopior”. Det innebär att informationen inte sparas i all oändlighet, utan tas bort om du har redigerat för många objekt.  Kopiorna sparas också endast i webbläsaren, vill du fortsätta med redigeringen på en annan dator eller mobil, måste du spara på riktigt.

Övrigt

  • Menyn har fått sig en genomgång med optimerad design.
  • Vi har skapat en ny sida; “Så funkar det”. Den samlar all information om hur du köper och säljer på Vaxxa.
  • Vi har förtydligat “Ditt bud”, som står i budlistan när du själv har lagt ett bud, genom att även visa “Nr.” på din användare.
  • Vi har fått återkopplingen att “oändlig skrollning” i auktionslistan kan vara lite otydligt, så vi har bytt ut den mot en sidnumrering.
  • Om du nu går “bakåt” i webbläsaren, och detta innebär att du hamnar på auktionslistan, så kommer webbläsaren komma ihåg vart på sidan du var innan. Tidigare hamnade du alltid högst upp.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original