Vaxxa 3.1 – E-legitimation för hela Skandinavien

Vaxxa 3.1 introducerar förändringar av hela inloggnings- och registreringsprocessen. Nu är det färdigt med att klicka sig fram på olika undersidor för att logga in och sedan tvingas leta upp auktionen eller sidan du befann dig på tidigare. Nu kan du med befintligt konto logga in snabbt och enkelt från samma sida som du befinner dig på. BankID erbjuder nu också QR-kod för inloggning.

 

Att skapa konto har blivit enklare och sker även det från samma sida som du befinner dig på. Snabbt och smidigt.

 

Denna förändring innebär att vi nu stänger av möjligheten att logga in med lösenord och erbjuder endast tjänsten till användare i Skandinavien. I takt med att vi lägger till andra länders e-legitimeringslösningar så utökar vi såklart Vaxxa.se till fler länder. Detta är ytterligare ett steg mot att säkra upp plattformen och förhindra fejkkonton och jävbud – allt för tryggare nätauktioner.

 

Övriga uppdateringar:

  • Extra fält för utskick av avtal – Längst ner i publiceringen har du som säljare nu möjlighet att lägga till en extra mottagare av avtalen. Detta är huvudsakligen till för företag som är i behov av att skicka underlag till sin ekonomiavdelning.
  • Säljarens bedömning har fått en förtydligad och förfinad design i publiceringsprocessen.
  • Små justeringar av hur chatten fungerar.
  • Uppdaterad information på sidan ”Finansiering” och sidan ”Transport”.
  • Uppdaterade villkor.

 

*English*

Vaxxa 3.1 introduces an update to electronic identification and the login and user registration process that will prohibit international users outside of Scandinavia to access our plattform.
Your account details will be removed from our database and no personal details will remain. Should you for any reason still receive emails or text messages please email us at [email protected] and request your details to be removed.

 

 

 

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original