Vaxxa 2.3 – Byggkategorier & version 2.5

Vaxxa 2.3 introducerar nya underkategorier inom Bygg.

Den senaste veckan har flera välkända varumärken anslutit till vaxxa.se från byggbranschen, därav har vi nu anpassat delar av plattformen för att våra nya säljare ska få bästa möjliga förutsättningar för att kunna sälja hos oss inom sin kategori. Uppdateringen är också prioriterad för att vi automatiskt ska kunna skicka annonser till rätt Blocket-kategori. Kategorierna som nu är tillgängliga för dig som säljare inom bygg presenteras i bilden nedan.

 

 

Förhandstitt på Vaxxa 2.5

Här får ni en förhandstitt på hur vår helt nya och fullt integrerade publiceringsprocess kommer att se ut.
Notera att detta är en utvecklingsbild och representerar inte nödvändigtvis den slutgiltiga designen

 

 

Bild 2 – Del av publiceringsprocessen

 


Vi jobbar intensivt med att få ut detta till er och beräknar att kunna lansera den nya designen och processen i slutet av januari eller början på februari.

 

Vi har lyssnat på er feedback och kan även meddela att Vaxxa 2.5 kommer att lösa problemet med att du i dagsläget inte kan buda som privatperson om du redan har skapat ett konto med ditt personnummer via ditt företag. Den nya lösningen innebär att du kommer att kunna växla mellan att buda och agera som dig själv (privatperson) eller som ditt företag (företagskonto).

 

Därefter ligger det vi kallar ”Säljarens bedömning” högst upp på listan. Säljarens bedömning ersätter nuvarande PDF-baserade testprotokoll och kommer att bli ett helt integrerat testprotokoll som ämnar att göra köp av fordon och maskiner mycket tryggare och objektsbeskrivningar mer tydliga. Du kan följa utvecklingen och vara del av utformningen av våra nya tjänster genom att gå med i vår Facebookgrupp ”Vaxxa utveckling & diskussion” Gå till gruppen här

 

Med det sagt så tackar vi för den här gången och vi ses igen i nästa blogginlägg.

 

Med vänlig hälsning,
Kim Högberg
Digital affärsutvecklare

 

 

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original