Trots köpfest på begagnatmarknaden ökar stillastående fordon hos fordonshandlare

Bil- och husbilsförsäljningen upplever ett sug på begagnatmarknaden, trots köpfest ökar problemet med stillastående fordon hos fordonshandlare. Sedan december 2019 till idag har stillastående fordon över 181 lagerdagar ökat med 51%, visar Vaxxa.se senaste analys.

 

Nyinkomna inbyten och inköp växlas bort snabbt medan vi fortsatt ser mönster hos fordonshandlare där märke, modell eller geografiskt läge på vissa fordon är faktorer till försvårad försäljning. Vi hjälper handlare att snurra runt dessa stillastående fordon, för att öka handlares omsättningshastighet, säger Pär Larsson, VD på Vaxxa.

 

Även fast köpsuget är högt så har antalet fordon som stått längre än 6 månader ökat hos handlare. I december 2019 var det över 15 992 fordon som stått längre än 181 lagerdagar hos handlare. Idag har denna siffra ökat med 8164, alltså en total på 24 156 fordon som stått längre än 6 månader hos samma handlare.

 

Detta är ytterligare ett bevis på att vår plattform är viktigare än någonsin och att det finns ett behov av att få tusentals begagnade fordon matchade med en bred målgrupp av köpare över hela landet, säger Pär Larsson.

 

Vaxxa är stolt över att kunna erbjuda en modern plattform för enkla och trygga auktioner. Teamet på Vaxxa drivs av tanken att tillsammans med fordonshandlare stärka branschens utveckling.

 

Fakta:
Vaxxa.se är en innovativ e-plattform för fordons- och maskinauktioner. Auktionssajten är framtaget för att hjälpa handlare att öka omsättningshastigheten och bättre nyttja sitt kapital. Säljaren lägger själv upp objekten på Vaxxa.se medan Vaxxa sköter hela affären. Alla objekt står kvar hos säljaren till dess att dem är sålda. Konsumenterna får möjlighet att köpa kontrollerade fordon och maskiner från handlare via budgivning. När konsumenterna köper objekt via Vaxxa erbjuds de hjälp med finansiering, transport och garanti.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original