Kundsupport

010 – 777 10 00

Kontakta oss

Att sälja med Vaxxa

För företag oavsett storlek

Fördelar med Vaxxa

Kostnadsfritt

Sälj kostnadsfritt hos oss vid användande av Self service-tjänsten.

Vi tar hand om köparna

Du behöver inte ta hand om obekväma samtal eller jobbiga förhandlingar. Vår personliga support tar hand om det.​

Säkra betalningar och lösen av lån

100% säker betalning av köparen, först när pengarna är på vårt konto är en hämtning eller transport möjlig. Vårt ansvar är även att lösa bort eventuella lån eller krediter.

Självbetjäning & personlig support

Du som säljare lägger upp allting själv, snabbt och smidigt. Självklart erbjuder vi hjälp i publiceringsprocessen om så önskas.

Ingen fysisk flytt

Varför krångla till det? Objektet står kvar hos dig som säljare ända tills affären är genomförd.

Tryggt och säkert med BankID

En trygg och smidig tjänst med säker inloggning och signering – användarna får identifiera sig med BankID vilket förhindrar oseriösa bud och bedrägeri.

Dygnet runt-publicering

Hos Vaxxa kan du som säljare administrera och lägga upp nya objekt när som helst på dygnet – 7 dagar i veckan.​

Marknadsföring av alla objekt

Alla objekt som läggs upp på Vaxxa.se publiceras automatiskt på Blocket.se samt BytUpp, Industritorget och Mascus. Vi sköter även marknadsföring i sociala medier.

Hantering av reklamationer

Med säkerställda villkor tar vi hand om reklamationsansvaret. Bli kvitt objektet för gott!

Avslut - 7 dagar

Auktionerna pågår vanligtvis i 7 dagar. Snabbt och enkelt för både köpare och säljare.

Så funkar det

Tjänsten Vaxxa.se är till för alla registrerade företag som är i behov av att sälja bort maskiner, fordon, inventarier, lagervaror eller andra tillgångar. Som privatperson kan du endast sälja på Vaxxa.se via en av våra anslutna handlare. Detta för att garantera tryggheten hos köparen. Däremot kan privatpersoner självklart buda på auktionerna och köpa bilar, båtar, maskiner och mycket mer!

 

För att kunna börja sälja objekt behöver du registrera dig på Vaxxa.se med hjälp av ditt BankID. Så fort vi godkänt dig som användare är du redo att börja sälja objekt på Vaxxa! Att ha ett användarkonto på Vaxxa kostar ingenting.

 

Vill du lägga till fler säljare till ditt handlarkonto skapar dem ett vanligt köpkonto och du meddelar oss därefter vilka användare du vill ska ha tillgång till handlarkontot.

 

Vi efterfrågar personnummer när du skapar en användare för att det krävs vid inloggning med ditt personliga BankID.

Skapa konto här

Kontrollera att dina kontaktuppgifter och adressuppgifter stämmer. Detta finner du under Mitt konto eller här

Före du kan publicera det du vill sälja på Vaxxa.se måste du göra följande:

 

 • Är objektet en större maskin eller ett fordon? Genomför fullständiga tester enligt eget testprotokoll eller ladda ner vaxxas testprotokoll. Det finner ni här
 • Tvätta objektet.
 • Kontrollera vilken information som krävs för objektstypen, detta finner du på säljsidan.
 • Gör en objektsbeskrivning
 • Fotografera objektet ur flera vinklar inklusive eventuella inre och yttre skador. Fotomall och material kan laddas ner här Obs. vår fotomall skall ses som riktlinjer, inte krav.
 • Lägg upp objektet via vårt webbverktyg. Objektet publiceras automatiskt på Vaxxa.se och du kan välja om objektet ska ligga uppe för auktion i 7 eller 14 dagar. Alla objekt på Vaxxa.se publiceras även automatiskt på Blocket.se. 
 • Skriv ut vårt material som förklarar att objektet säljs via auktion på Vaxxa.se och placera denna synligt på objektet. Objektet är reserverat av Vaxxa till dess att auktionen är avslutad, samt 7 dagar för slutförande av affären.

När du har fyllt i alla fält som efterfrågas i publiceringsprocessen så ska du spara utkastet, detta kan du göra obegränsat med gånger om du inte hinner göra klart allt vid samma tillfälle. Därefter bör du granska din auktion genom att klicka på “Förhandsgranska”.

 

Om allt ser bra ut så kan du klicka på publicera!

 

Objektet publiceras automatiskt på Vaxxa.se och du kan välja om objektet ska ligga uppe för auktion i 7 eller 14 dagar. Alla objekt på Vaxxa.se publiceras även automatiskt på Blocket.se. 

 

Skriv ut vårt material som förklarar att objektet säljs via auktion på Vaxxa.se och placera denna synligt på objektet.

 

Objektet är därmed reserverat av Vaxxa till dess att auktionen är avslutad och objektet hämtat.

När objektet är upplagt och godkänt på Vaxxa.se tar vi över! Vi tar hand om alla frågor och samtal från budgivare, så att du lugnt kan jobba vidare medan försäljningen pågår. Objektet står kvar hos säljaren till dess att det är sålt, och behöver således varken lämnas in på någon anläggning eller transporteras före försäljning. Köparen ser endast var i landet objektet finns och kontakt förmedlas först efter avslutad budgivning.

Så här går säljprocessen till:

 • Vi marknadsför objektet på flera sajter utöver Vaxxa.se, och i vissa fall våra sociala kanaler. Samtliga objekt publiceras automatiskt på Blocket.se.
 • Objektet säljs genom budgivning till högstbjudande. 3-minutersregeln gäller.
 • Samtliga auktioner startar på 0kr men du sätter det reservationspris du vill. Reservationspriset syns inte utåt, budgivaren kan enbart se om det är uppnått eller ej.
 • Budgivningen pågår vanligtvis i 7 eller 14 dagar och avslutas sista dagen kl. 19:00.
 • Efter avslutad auktion tar du ställning till högsta budet. I de fall reservationspris uppnåtts antas högsta bud som godkänt per automatik.
 • SÅLD!
 • Vi ordnar med köpeavtal, inköpsavtal och de underlag som behövs.
 • Vi tar betalt av köparen och löser bort eventuella lån eller krediter.
 • Leverans sker efter att betalningen är mottagen till oss. Köparen hämtar objektet hos säljaren alternativt transporterar vi via någon av våra samarbetspartners.
 • Utbetalning sker då köpare eller ombud hämtat objektet och signerade avtal fotats eller skannats och skickats in till oss via e-post.
 • Om objektet är ett registrerat fordon så sköter vi ägarbytet elektroniskt mot transportstyrelsen. Du behöver endast uppge en kod på ditt gula ägarbevis till oss.
 • Vi tar reklamationsansvaret.

Vid erhållen betalning från köpare så lämnas dina kontaktuppgifter ut till köparen för hämtning. Köparen har undersökningsplikt vid hämtning och har rätt att nyttja sin ångerrätt om objektet inte stämmer överens med objektsbeskrivningen.

 

Vid hämtning ansvar du över att skriva ut avtalen som skickats via mejl.

 

Vid transport så bokas det av oss direkt vid erhållen betalning. Du signerar samtliga avtal och fotar eller skannar dessa och mejlar till oss på leverans@vaxxa.se 

Säljsupport

Snabb support för både köpare och säljare

Kostnadsfritt

Sälj helt kostnadsfritt när du publicerar själv

Marknadsföring

Vi bekostar all annonsering

Självbetjäning

Vaxxa erbjuder en helt unik auktionsplattform där du som expert kan skapa dina egna förutsättningar för att lyckas med försäljning i en digital värld.

Flexibilitet

Vår plattform utvecklas och förbättras i en takt ingen konkurrent kan mäta sig med. Som ansluten säljare på Vaxxa är du framtidssäkrad.

Kundkännedom

Med hjälp av BankID så har vi den säkraste digitala auktionsplattformen. Med god kännedom om våra användare så förhindrar vi jävbud och bedrägeri.

Vanliga frågor

Det lägsta pris du kan tänkas sälja för.

 

När ni sätter priset ska ni ta i beaktning antalet lagerdagar. Att värdeminskning, lokalhyror och räntor kostar pengar har ni redan koll på. Vi vill hjälpa er öka omsättningshastigheten, så var ärliga mot er själva i bedömningen. Allt över reservationspris tillfaller dessutom er.

Vi finansieras av den serviceavgift vi tar ut på varje objekt, samt av provisioner från våra samarbetspartners.

Samtliga objekt publiceras på Blocket.se. Vi marknadsför även alla objekt på marknadsplatser så som BytUpp, Industritorget och Mascus. Utöver detta skickar vi nyhetsbrev till alla anslutna köpare och marknadsför på sociala medier så som Facebook och Instagram. Detta ingår och kostar er ingenting.

Information om vad du behöver göra efter en avslutad auktion skickas ut på mail med tydliga instruktioner vid auktionsavslut. Information kommer stegvis beroende på vilken status ärendet har.

 

Har du sålt ett registrerat fordon så ska du skicka en bild på del 2 av registreringsbeviset där kontrollnumret syns, så genomför vi ägarbytet.

Vid försäljning till privatperson/konsument sker utbetalning 14 dagar efter utlämning. 

 

Vid försäljning till företag/näringsidkare så sker utbetalning omgående efter utlämning när Vaxxa erhållit signerade avtal.

 

Du fotar eller skannar in och skickar avtalen till leverans@vaxxa.se.

 

Bekräftelse att utbetalning är utförd sker först då vi blivit informerade om utlämning och avtalen mottagits.

Du har endast två ansvar när du säljer på vaxxa. Att skriva en korrekt och sanningsenlig objektsbeskrivning samt att svara i telefon och på mail under och efter auktionen.

Upplysningsplikten innebär att du ska upplysa om så mycket du kan och vet om objektet. Alla skador och anmärkningar ska fotas och beskrivas i annonsen. Ingenting får avsiktligen undanhållas från köparna. Köparna har rätt att reklamera sitt köp om objektet inte stämmer med objektsbeskrivningen.

Läs mer om detta i våra villkor.

Köparna har ingen rätt till visning på plats under pågående auktion. Endast vinnande budgivare får möjlighet att provköra och undersöka objektet vid hämtning. Vill du vara extra behjälplig och ändå erbjuda visning så är det helt upp till dig. Vaxxa kan komma att kontakta dig om köpare önskar detta.

Alla avtal sparas på ditt konto. Klicka på “Mitt konto” och välj sedan Underlag i din personliga meny på kontosidan. Önskar du att en ekonomiansvarig i ert företag ska ha åtkomst till detta så kan ni be dem skapa ett köpkonto för företag. Meddela oss sedan vem som ska kopplas till ert säljkonto så ger vi hen tillgång till underlaget för dina försäljningar.

Alla köpare på Vaxxa har möjlighet att boka transport. Du som säljare ansvarar för att packetera och göra objektet leveransklart. Hur objektet skall packeteras informeras om i ett separat mejlutskick.

 

Dimension och vikt måste vara korrekt angivet i auktionsunderlaget då prisuppgift lämnas till köpare baserad på detta. 

 

Vaxxa bokar transporten utefter objektets dimensioner och vikt som står i auktionsunderlaget och Säljaren måste packa godset enligt bokningens krav. En tilläggsavgift debiteras säljaren när försändelsen inte uppfyller transportfirmans krav på emballage eller att objektets dimension och vikt ej överenstämmer med auktionsunderlaget.

Den som är säljare och mottagare av avtalen ansvarar för att skriva ut dem och att samtliga avtal skickas in till leverans@vaxxa.se.

Saknar du mejlet med avtalen? Då hittar du alla avtal för enkel nedladdning genom att klicka på “Mitt konto” och sedan “Underlag”.

 

Digitala avtal kommer att lanseras på Vaxxa under 2021.

Vill du ha en genomgång?

Boka kostnadsfri uppstart och demo

Vid bokning av videomöte så skickar vi en inbjudan via e-post med en länk till ett Teams-möte. Du behöver inte installera något program för att delta. Om möjligt använd kamera och kontrollera att din mikrofon fungerar.