Kundsupport

010 – 777 10 00

Kontakta oss

Sälj med Vaxxa

En auktionssajt för alla säljare i Sverige

Hur vill du sälja?

Publicera själv

Fota, testa, skapa objektsbeskrivning och publicera själv. Helt kostnadsfritt.

Boka proffssäljare

Få hjälp med hela affären från förberedande till auktionsavslut.

Våra proffssäljare

Våra proffssäljare hjälper dig med hela auktionsförfarandet.

Med deras kunskap om objekt och deras expertis av att sälja på Vaxxa säkerställer du en annons av högsta kvalitet. 

Vaxxa och dess säljare tar en provisionsbaserad ersättning av dig baserat på försäljningspriset exklusive moms.

Omdömen

Joel C
Recension - Juli 2021
Läs mer
Kanon bra auktionssida där man kan göra allt själv. Extremt nöjd, hoppas denna sida växer så det blir fler varor sålda.
Vixit AB
Recension - Juli 2021
Läs mer
Min första säljerfarenhet är enbart positiv. Väldigt enkel process genom hela förfarandet. Jag kommer att lägga ut mer tunga maskiner.
Peter I
Recension - Juli 2021
Läs mer
Inga konstigheter, proffsigt rakt igenom. Jag lät Vaxxa göra hela jobbet(annonser, fotografering, funktionstest), det enda jag gjorde var att vara på plats vid uthämtning av varorna. Tror att proffsiga annonser väl väger upp dom %en Vaxxa tog för det jobbet. Sist men inte minst, väldigt skönt att slippa alla "proffsprutare"
Johan V
Recension - Juni 2021
Läs mer
Grymt effektiv försäljning än en gång 🙂
Magnus A
Recension - Maj 2021
Läs mer
Smidigt att ha att göra med Vaxxa. En riktigt bra första upplevelse!
Sven-Erik J
Recension - Maj 2021
Läs mer
Så enkelt, familjärt men ändå proffsigt. Känner mig väldigt trygg med Vaxxa. Har själv varit i samma bransch. Vaxxa gör jobbet, inget snack om saken.
Stefan
Recension - Maj 2021
Läs mer
Auktionstjänst som fungerade bra men som med de flesta andra auktionstjänster tycker jag att de så kallade serviceavgifterna är för höga. - Se fullständig recension på Google, samt svar från Vaxxa.
Claes L
Recension - Maj 2021
Läs mer
Kanonservice tar kontakt med säljaren om det är frågor, jättebra.
Frida H.H
Recension - Maj 2021
Läs mer
Supersmidigt att ha att göra med Vaxxa. En riktigt bra första upplevelse!
Lars B
Recension - Mars 2021
Läs mer
Enkelt och snabbt. Trevligt bemötande.
Petter L
Recension - Januari 2021
Läs mer
Jag lät Vaxxa sälja min snöskoter. Supersmidigt, kan verkligen rekommenderas!

Varför Vaxxa

Kostnadsfritt

Sälj kostnadsfritt hos oss vid användande av självbetjäningstjänsten.

Vi tar hand om köparna

Du behöver inte ta hand om obekväma samtal eller jobbiga förhandlingar. Vår personliga support tar hand om det.​

Säkra betalningar och lösen av lån

100% säker betalning av köparen, först när pengarna är på vårt klientkonto är en hämtning eller transport möjlig. Vårt ansvar är även att lösa bort eventuella lån eller krediter.

Självbetjäning & personlig support

Du som säljare lägger upp allting själv, snabbt och smidigt. Självklart erbjuder vi hjälp i publiceringsprocessen om så önskas.

Ingen fysisk flytt

Varför krångla till det? Objektet står kvar hos dig som säljare ända tills affären är genomförd.

Finansiering

Vi hjälper köparna med lånelöfte och låneansökan genom ett enkelt knapptryck på en auktion. Gäller för både privatperson och företag.

Tryggt och säkert med BankID

En trygg och smidig tjänst med säker inloggning och signering – användarna får identifiera sig med BankID vilket förhindrar oseriösa bud och bedrägeri.

Dygnet runt-publicering

Hos Vaxxa kan du som säljare administrera och lägga upp nya objekt när som helst på dygnet – 7 dagar i veckan.​

Marknadsföring av alla objekt

Alla objekt som läggs upp på Vaxxa.se publiceras automatiskt på Blocket.se, Bytupp.se och Industritorget.se. Vi sköter även marknadsföring i sociala medier.

Hantering av reklamationer

Med säkerställda villkor tar vi hand om reklamationsansvaret. Bli kvitt objektet för gott!

Avslut - 7 dagar

Auktionerna pågår vanligtvis i 7 dagar. Snabbt och enkelt för både köpare och säljare.

Direktköp

Blev objektet inte sålt på auktion? Inga problem vi fortsätter hjälpa dig i 30 dagar genom direktköpsannonser. Om du önskar det. Allt ingår.

Publicera själv

1. Skapa konto

Säljtjänsten på Vaxxa.se är till för alla registrerade användare i Sverige som är i behov av att sälja bort maskiner, fordon, inventarier, lagervaror eller andra tillgångar.

 

Du måste vara minst 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se.

 

För att kunna börja sälja objekt behöver du registrera dig på Vaxxa.se med hjälp av din E-legitimation. Att ha ett användarkonto på Vaxxa kostar ingenting.

 

Vår tjänst stödjer bl.a. BankID (SE), BankID (NO), Nem ID (DK), Mobiilivarmenne & Tupas (FI).

 

När du skapar ett konto godkänner du att Vaxxa får kontakta dig gällande dina auktioner, marknadsföring, erbjudanden och information.

 

Skapa konto här

2. Gör objektet säljklart

Före du kan publicera det du vill sälja på Vaxxa.se måste du göra följande:

 

 • Är objektet en större maskin eller ett fordon? Gå igenom säljarens bedömning för kategorin du tänkt publicera inom och kontrollera vad du behöver kontrollera/undersöka/testa.
 • Tvätta och städa objektet, invändigt och utvändigt.
 • Kontrollera vilken information som krävs för objektstypen, detta finner i publiceringsprocessen också.
 • Gör en detaljerad objektsbeskrivning
 • Fotografera objektet ur flera vinklar inklusive eventuella inre och yttre skador. Instruktioner för foto och film finner du i publiceringsprocessen.
 • Lägg upp objektet via vårt webbverktyg. Objektet publiceras automatiskt på Vaxxa.se och du kan välja om objektet ska ligga uppe för auktion i 7 eller 14 dagar. Alla objekt på Vaxxa.se publiceras även automatiskt på Blocket.se, Bytupp.se och Industritorget.se.

3. Publicera objektet

När du har fyllt i alla fält som efterfrågas i publiceringsprocessen så ska du spara utkastet, detta kan du göra obegränsat med gånger om du inte hinner göra klart allt vid samma tillfälle. Om allt är klart och ser bra ut så kan du klicka på publicera!

 

Objektet granskas därefter av Vaxxa och publiceras direkt om vi anser att din annons är korrekt och utförligt utförd.

 

Nekas din annons får du ett mejl och med en förklaring och ditt objekt listas som ”Ej godkänd” i din auktionslista.

 

Objektet är därmed reserverat av Vaxxa till dess att auktionen är avslutad och objektet hämtat. Om objektet inte blir sålt och du publicerar det som ett direktköp så är objektet reserverat till Vaxxa i upp till 30 dagar men alla intressenter både dina och våra kan enkelt köpa objektet på Vaxxa.se.

4. Dela din annons

Maximera säljmöjligheterna genom att dela din annons när den är publicerad. Kopiera länken och dela i dina egna sociala medier samt i grupper där du är medlem. Detta för att maximera spridningen av din annons utöver de insatser som vi på Vaxxa gör.


Tips! Dela din annons i grupper på Facebook som passar ditt objekt.

5. Vi säljer åt dig

När objektet är upplagt och godkänt på Vaxxa.se tar vi över!

Vi tar hand om alla frågor och samtal från budgivare. Objektet står kvar hos dig till dess att det är sålt, och behöver således varken lämnas in på någon anläggning eller transporteras före försäljning. Köparen ser endast var i landet objektet finns och kontakt förmedlas först efter avslutad budgivning.

Så här går säljprocessen till:

 • Vi marknadsför objektet på flera sajter utöver Vaxxa.se, och i våra sociala kanaler. Samtliga objekt publiceras automatiskt på flera marknadsplatser.
 • Objektet säljs genom budgivning till högstbjudande. 3-minutersregeln gäller.
 • Samtliga auktioner startar på 0kr men du sätter det reservationspris du vill. Reservationspriset syns inte utåt, budgivaren kan enbart se om det är uppnått eller ej.
 • Budgivningen pågår vanligtvis i 7 eller 14 dagar och avslutas sista dagen kl. 19:00.
 • Efter avslutad auktion tar du ställning till högsta budet. I de fall reservationspris uppnåtts antas högsta bud som godkänt per automatik.
 • SÅLD!

6. Vaxxa sköter affären

 • Vi ordnar med köpeavtal, inköpsavtal och de underlag som behövs.
 • Vi tar betalt av köparen och löser bort eventuella lån eller krediter.
 • Leverans sker efter att betalningen är mottagen till oss. Köparen hämtar objektet hos säljaren alternativt så kan köparen boka en transport själv och då ska du och köparen planera detta själva. Vaxxa ska informeras om det planerade datumet både vid hämtning och transport.
 • Utbetalning sker då köpare eller ombud hämtat objektet och signerade avtal fotats eller skannats och skickats in till oss via e-post till leverans@vaxxa.se
 • Om objektet är ett registrerat fordon så sköter vi ägarbytet elektroniskt mot transportstyrelsen. Du behöver endast uppge en kod på ditt gula ägarbevis till oss.
 • Vi tar reklamationsansvaret.

7. Leverans

 • Vid erhållen betalning från köpare så lämnas dina kontaktuppgifter ut till köparen för hämtning. Köparen har undersökningsplikt vid hämtning och har rätt att nyttja sin ångerrätt om objektet inte stämmer överens med objektsbeskrivningen.

 • Vid hämtning ansvar du över att skriva ut avtalen som skickats via mejl. Endast köpeavtalet behöver köparen ta del av och signera.

 • Vid transport så bokas det av köparen då vi informerat om mottagen betalning och du fått kontakt med köparen. Du signerar samtliga avtal och fotar eller skannar dessa och mejlar till oss på leverans@vaxxa.se 

Direktköp

Ibland kan det ta längre tid än auktionstiden för att hitta två köpare som är redo att dansa i en budgivning som når ditt reservationspris. Skulle vi inte komma överens med högsta budgivare, kan du efteråt välja att sälja objektet som det vi kallar för Direktköp.

 

Du behåller samma fördelar som när du auktionerar via oss. Förutom gratis annons på Blocket och/eller Industritorget samt BytUpp så kan vi erbjuda avbetalningsplaner och i vissa fall transport. Dessutom hjälper vi dig givetvis fortfarande med den administrativa sidan, såsom säkra betalningar eller registrering av fordon.

Varför direktköp

Bra att veta

Det lägsta pris du kan tänkas sälja för.

När ni sätter priset ska ni ta i beaktning räntor, skick, marknadsvärde, lagerkostnader och hur mycket ni verkligen vill bli av med objektet. Allt över reservationspris tillfaller er.

 

Bud under reservationspris måste inte accepteras av dig som säljare.

Vi finansieras av den serviceavgift vi tar ut på varje objekt, samt av provisioner från våra samarbetspartners.

Samtliga objekt publiceras på Blocket.se. Vi marknadsför även alla objekt på marknadsplatser så som BytUpp, Industritorget och Mascus. Utöver detta skickar vi nyhetsbrev till alla anslutna köpare och marknadsför på sociala medier så som Facebook och Instagram. Detta ingår och kostar er ingenting.

Information om vad du behöver göra efter en avslutad auktion skickas ut på mail med tydliga instruktioner vid auktionsavslut. Information kommer stegvis beroende på vilken status ärendet har.

 

Har du sålt ett registrerat fordon så ska du skicka en bild på del 2 av registreringsbeviset där kontrollnumret syns, så genomför vi ägarbytet.

Vid försäljning till privatperson/konsument sker utbetalning 14 dagar efter utlämning. Detta med anledning av konsumenters rätt till ångerrätt i 14 dagar. Dina pengar ligger kvar säkert på Vaxxas klientkonto tills ångerfristen löpt ut. 


Vid försäljning till företag/näringsidkare så sker utbetalning omgående efter utlämning när Vaxxa erhållit signerade avtal. Detta med anledning av att näringsidkare inte har ångerrätt.


Du fotar eller skannar in och skickar avtalen till leverans@vaxxa.se.

Bekräftelse att utbetalning är utförd sker först då vi blivit informerade om utlämning och avtalen mottagits.

Upplysningsplikten innebär att du ska upplysa om så mycket du kan och vet om objektet. Alla skador och anmärkningar ska fotas och beskrivas i annonsen. Ingenting får avsiktligen undanhållas från köparna. Köparna har rätt att reklamera sitt köp om objektet inte stämmer med objektsbeskrivningen.

 

Läs mer om detta i våra villkor.

Köparna har ingen rätt till visning på plats under pågående auktion. Endast vinnande budgivare får möjlighet att provköra och undersöka objektet vid hämtning. Vill du vara extra behjälplig och ändå erbjuda visning så är det helt upp till dig. Vaxxa kan komma att kontakta dig om köpare önskar detta.

Alla avtal sparas på ditt konto. Klicka på ”Mitt konto” och välj sedan Försäljningsavtal i din personliga meny på kontosidan. Önskar du att en ekonomiansvarig i ert företag ska ha åtkomst till detta så kan ni be dem skapa ett köpkonto för företag. Meddela oss sedan vem som ska kopplas till ert säljkonto så ger vi hen tillgång till underlaget för dina försäljningar.

Alla köpare på Vaxxa har möjlighet att boka transport. Du som säljare ansvarar för att packetera och göra objektet leveransklart. Hur objektet skall packeteras informeras om i ett separat mejlutskick.

 

Dimension och vikt måste vara korrekt angivet i auktionsunderlaget då prisuppgift lämnas till köpare baserad på detta. 

 

Vaxxa bokar transporten utefter objektets dimensioner och vikt som står i auktionsunderlaget och Säljaren måste packa godset enligt bokningens krav. En tilläggsavgift debiteras säljaren när försändelsen inte uppfyller transportfirmans krav på emballage eller att objektets dimension och vikt ej överenstämmer med auktionsunderlaget.

Den som är säljare och mottagare av avtalen ansvarar för att skriva ut dem och att samtliga avtal skickas in till leverans@vaxxa.se.

Saknar du mejlet med avtalen? Då hittar du alla avtal för enkel nedladdning genom att klicka på ”Mitt konto” och sedan ”Underlag”.

 

Digitala avtal kommer att lanseras på Vaxxa under 2021.

Nej, om du publicerat själv så kommer det aldrig kosta dig någonting såvida vi inte inför en kostnad för publiceringen i framtiden. Har du tagit hjälp av en proffssäljare så kostar det dig ingenting förens objektet blivit sålt.

Du är ansvarig för att auktionsunderlaget för objektet så som bilder, texter och prissättning är sanningsenlig och korrekt. Du är även ansvarig för att följa instruktionerna som du får via mejl och att vara tillgänglig och behjälplig vid hämtning eller transport efter slutförd auktion. 

 

Om de framgår att du som säljare avsiktligen undanhållit eller ljugit om objektets skick eller egenskaper  kan Vaxxa komma att belasta dig med kostnaden för transporten av objektet tillbaka, om det har hunnit lämnas ut. Beroende på villkorsbrottet kan du också bli betalningsskyldig på serviceavgiftens fullständiga belopp.

Om reservationspris inte uppnås så har vi 7 dagar på oss att försöka förhandla ihop en affär mellan båda parterna. Oftast har vi ett besked inom 1-3 dagar. Får du ett mejl om att ingen överenskommelse kunde nås så är du därmed fri att återpublicera auktionen igen eller att försöka sälja objektet själv.

Om du säljer objektet under pågående auktion och vi har mottagit bud, oavsett belopp, så blir du betalningsskyldig på serviceavgiftens fullständiga belopp. Om du hittar intressenter privat så kan du hänvisa dem till att lägga bud på Vaxxa.se. Läs mer om detta i våra villkor.

Vill du ha en genomgång?

Boka kostnadsfri uppstart och demo

Vid bokning av videomöte så skickar vi en inbjudan via e-post med en länk till ett Teams-möte. Du behöver inte installera något program för att delta. Om möjligt använd kamera och kontrollera att din mikrofon fungerar.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.