Sälj på nätauktion

Så säljer du med Vaxxa

Med Vaxxa slipper du engagera dig från tidpunkten du publicerat ditt objekt till att auktionen avslutats. Det finns två sätt att sälja med Vaxxa; Annonsera själv eller ta hjälp av Vaxxas auktionsmäklare.

Annonsera själv

Fota, skapa objektsbeskrivning och publicera själv.

Boka auktionsmäklare

Få hjälp med hela affären från förberedande till auktionsavslut.

Våra auktionsmäklare

Våra auktionsmäklare hjälper dig med hela auktionsförfarandet.

 

Med deras kunskap om objekt och deras expertis av att sälja på Vaxxa säkerställer du en annons av högsta kvalitet. 

 

Vaxxa och dess säljare tar en provisionsbaserad ersättning av dig baserat på försäljningspriset exklusive moms. Vår grundprissättning finner du längre ner på sidan. Kontakta närmaste mäklare för prisförhandling.

Prislista

Vaxxa och dess auktionsmäklare tar en provisionsbaserad ersättning av dig baserat på försäljningspriset exklusive moms.

50.000kr & mer = 8% (max 30.000kr)

20.000 – 49.999kr = 10%

10.000 – 19.999kr = 20%

0 – 9.999kr = 25%

 

Kontakta din närmsta mäklare för att diskutera provisionsnivåerna. Förhandlingsutrymme kan finnas beroende på avstånd, objektets värde och skick eller antalet objekt du vill sälja.

Recensioner

Recensioner

Jonas A
Januari 2022
Läs mer
Otroligt bra, enkelt, seriöst. Även om reservationspris inte är uppnått, har Vaxxa bra och supertrevliga förhandlare. Rekommenderas starkt!
Gerhard D
Mars 2022
Läs mer
Bra och enkelt som köpare att ta del av information och få proffsig hjälp av Vaxxa under auktionens gång. Rekommenderas varmt!
Bilverkstan Leksand
December 2021
Läs mer
Riktigt nöjd med denna auktion sajt, så proffsigt...
Jan E
Mars 2022
Läs mer
Helt otrolig bra service från alla inblandade på Vaxxa, hjälpte till med allt. Tusen tack, nöjd köpare Janne, Insjön.
Leif K
November 2021
Läs mer
Lätt o smidigt med vaxxa. Utbetalning av fordonsförsäljningen görs exakt på dagen (14 dagar efter). Lätt o få råd o dåd, kan rekomenderas. Kommer tillbaka när jag har nytt objekt till auktion eller försäljning.
Lillemor Å
Mars 2022
Läs mer
Vänliga och mycket tillmötesgående. Snabb respons. Rekommenderas varmt.
Pehr N
Oktober 2021
Läs mer
Köpte via Vaxxa. Allt gick smidigt!
Henrik R
September 2021
Läs mer
Väldigt nöjd med servicen, lade upp min annons själv som sedan granskades och godkändes. Fick inte vad jag ville vid auktionen men vi startade om den och inte heller då kom den upp i summan jag ville. Vaxxa hjälpte mig att förhandla med högste budgivare tills jag och även köparen var hyffsat nöjda så det blev affär. Kontrakt skrevs, köparen och jag bestämde tid för upphämtning och jag fick de papper som köparen skulle skriva under av Vaxxa och jag skickade in dessa. Efter två veckor och ångerrätten gått ut fick jag pengarna för min Jaguar som jag sålde in på kontot.
Willy K
September 2021
Läs mer
Tack för ett bra jobb med försäljningen. Kan rekommendera er till alla!
Föregående
Nästa

Varför Vaxxa

Sålt på en vecka

Auktionerna pågår i 7 dagar. Snabbt och enkelt för både köpare och säljare.

Vi tar hand om köparna

Du behöver inte ta hand om obekväma samtal eller jobbiga förhandlingar. Vår personliga support tar hand om det.​

Säkra betalningar

Först när pengarna är inbetald till vårt klientkonto är en hämtning eller transport möjlig. Vi löser även eventuella lån eller krediter.

Publicera själv

Du som säljare lägger upp allting själv, snabbt och smidigt. Självklart erbjuder vi hjälp i publiceringsprocessen om så önskas.

Ingen fysisk flytt

Varför krångla till det? Objektet står kvar hos dig som säljare ända tills affären är genomförd.

Finansiering

Vi hjälper köparna med lånelöfte och låneansökan genom ett enkelt knapptryck på en auktion. Gäller för både privatperson och företag.

Inloggning BankID

En trygg och smidig tjänst med säker inloggning och signering – användarna får identifiera sig med e-legitimation vilket förhindrar oseriösa bud och bedrägeri.

Publicera 24/7

Hos Vaxxa kan du som säljare administrera och lägga upp nya objekt när som helst på dygnet – 7 dagar i veckan.​

Annonser & Reklam

Alla objekt som läggs upp på vaxxa.se publiceras automatiskt på blocket.se, bytupp.se och industritorget.se. Vi sköter även marknadsföring i sociala medier.

Direktköp

Blev objektet inte sålt på auktion? Inga problem, vi fortsätter hjälpa dig sälja i 30 dagar till ett fast pris - Om du önskar det. Allt ingår.

Annonsera själv

1. Skapa konto

Skapa ett konto på några sekunder med hjälp av din e-legitimation.

 

Inget användarnamn eller lösenord på Vaxxa, endast säkra inloggningar.

2. Förbered

Gör objektet redo för försäljning med tre enkla steg. Städa. Kontrollera. Fota. Se instruktioner för rekommendationerna för foton och film vid försäljning.

 

3. Publicera

Skapa din auktion och följ en rak och enkel process för att publicera.  

Innan din auktion aktiveras granskar vi auktionen. 

 

Vid godkänt publiceras din auktion direkt.

 

4. Dela

Vi marknadsför, annonserar och informerar om alla auktioner men du kan hjälpa till att öka intresset och möjligheterna för en lyckad försäljning. 

 

Dela din auktion eller direktköpsannons i sociala medier.

 

5. Budgivning

Vi tar hand om alla frågor från budgivare.

 

Efter avslutad auktion tar du ställning till högsta budet. I de fall reservationspris uppnåtts antas högsta bud som godkänt per automatik. I annat fall förhandlar vi åt dig och i samråd med dig.

 

6. Affären

Vi ordnar underlag för försäljningen,  löser eventuella lån eller krediter och sköter eventuella ägarbyten.

 

Vi hanterar betalningsförfarandet och ordnar finansieringar åt köpare.

 

 

7. Utlämning

Vid mottagen betalning från köpare så får ni varandras kontaktuppgifter för komma överens om hämtningen eller transportlösningen.

 

Ni får en signeringslänk via sms för e-signering av köpekontrakt.

 

 

8. Utbetalning

Utbetalning till säljare sker på olika sätt beroende på om köparen är privatperson eller näringsidkare. 

 

När köparen är privatperson sker utbetalning tidigast 14 dagar efter utlämning, och när köparen är ett företag sker utbetalningen direkt efter utlämning.

 

Direktköp

Ibland kan det ta längre tid än auktionstiden för att hitta två köpare som är redo att dansa i en budgivning som når ditt reservationspris. Skulle vi inte komma överens med högsta budgivare, kan du efteråt välja att sälja objektet som det vi kallar för Direktköp.

 

Du behåller samma fördelar som när du auktionerar via oss. Förutom gratis annons på Blocket och/eller Industritorget samt BytUpp så kan vi erbjuda avbetalningsplaner. Dessutom hjälper vi dig givetvis fortfarande med den administrativa sidan, såsom säkra betalningar eller registrering av fordon.

Varför direktköp?

Bra att veta!

Vanliga frågor & svar

Det lägsta pris du kan tänkas sälja för.

 

Bud över reservationspris tillfaller dig. Bud under reservationspris måste inte accepteras av dig som säljare.

 

När ni som företag sätter priset ska ni exempelvis ta i beaktning räntor, skick, marknadsvärde, lagerkostnader och hur mycket ni verkligen vill bli av med objektet.

 

Vi finansieras av den serviceavgift som köparen betalar i samband med ett köp, samt av provisioner från våra samarbetspartners.

Samtliga objekt publiceras på Blocket.se. Vi marknadsför även alla objekt på marknadsplatser så som BytUpp och Industritorget. 

 

Utöver detta skickar vi nyhetsbrev till alla anslutna användare och marknadsför utvalda objekt på sociala medier så som Facebook och Instagram. Detta ingår och kostar dig ingenting.

Information om vad du behöver göra efter en avslutad auktion skickas ut på mail med tydliga instruktioner vid auktionsavslut. Information kommer stegvis beroende på vilken status ärendet har.

 

Har du sålt ett registrerat fordon så ska du skicka en bild på del 2 av registreringsbeviset där kontrollnumret syns, så genomför vi ägarbytet.

När du har lämnat över objektet till köparen eller en transportör och ni båda har e-signerat affärens köpekontrakt, kommer du få betalt för din försäljning.

 

Vid försäljning till privatperson sker utbetalning 14 dagar efter utlämning. Detta med anledning av konsumenters rätt till ångerrätt i 14 dagar. Dina pengar ligger kvar säkert på Vaxxas klientkonto tills ångerfristen löpt ut. 

 

Vid försäljning till näringsidkare så sker utbetalning omgående efter utlämning när Vaxxa erhållit signerade avtal. Detta med anledning av att näringsidkare inte har ångerrätt.

Upplysningsplikten innebär att du ska upplysa om så mycket du kan och vet om objektet. Alla skador och anmärkningar ska fotas och beskrivas i annonsen. Ingenting får avsiktligen undanhållas från köparna. Köparna har rätt att reklamera sitt köp om objektet inte stämmer med objektsbeskrivningen.

 

Läs mer om detta i våra villkor.

Köparna har ingen rätt till visning på plats under pågående auktion. Endast vinnande budgivare får möjlighet att provköra och undersöka objektet vid hämtning.

 

Vill du vara extra behjälplig och ändå erbjuda visning så är det helt upp till dig. Vaxxa kan komma att kontakta dig om köpare önskar detta.

Alla avtal sparas på ditt konto. Klicka på ”Mitt konto” och välj sedan Försäljningsavtal i din personliga meny på kontosidan. Önskar du att en ekonomiansvarig i ert företag ska ha åtkomst till detta så kan ni be dem skapa ett köpkonto för företag. Meddela oss sedan vem som ska kopplas till ert säljkonto så ger vi hen tillgång till underlaget för dina försäljningar.

Det är du själv som säljare som väljer om transport av ditt försäljningsobjekt är möjligt eller inte. Du måste kunna emballera eller bistå med lastning av objektet för en säker transport.

Nej, det kostar dig ingenting om det inte blir en försäljning. 

Du är ansvarig för att underlaget för objektet så som bilder, texter och prissättning är sanningsenlig och korrekt. Du är även ansvarig för att följa instruktionerna som du får via mejl och att vara tillgänglig och behjälplig vid hämtning eller transport efter slutförd auktion. 

 

Om de framgår att du som säljare avsiktligen undanhållit eller ljugit om objektets skick eller egenskaper  kan Vaxxa komma att belasta dig med kostnaden för transporten av objektet tillbaka, om det har hunnit lämnas ut. Beroende på villkorsbrottet kan du också bli betalningsskyldig på serviceavgiftens fullständiga belopp.

Om reservationspris inte uppnås så har vi 7 dagar på oss att försöka förhandla ihop en affär mellan båda parterna. Oftast har vi ett besked inom 1-3 dagar. Får du ett mejl om att ingen överenskommelse kunde nås så är du därmed fri att publicera objektet på direktköp eller att försöka sälja objektet själv.

Om du säljer objektet under pågående auktion och vi har mottagit bud, oavsett belopp, så blir du betalningsskyldig på serviceavgiftens fullständiga belopp. Om du hittar intressenter privat så kan du hänvisa dem till att lägga bud på vaxxa.se. Läs mer om detta i våra villkor.

Har du fler frågor?

Vill du ha en genomgång?

Begär kostnadsfri uppstart och demo

Foto- & filminstruktioner

Att tänka på inför publicering

Bilder och filmer är en av de absolut viktigaste delarna av din annons. Bra bilder och filmer är ofta avgörande för om du får bud över reservationspris istället för långt under reservationspris. Då alla objekt säljs utan visning så är detta kritiskt för en lyckad försäljning.

Därför följer exempel nedan för hur du bör fotografera och filma objekten.

Fotografering

Tänk på

1. Se till att objektet är centrerat i bilden.
2. Marginal från kanterna på bilden.
3. Undvik att själv komma med på kort eller att din skugga läggs över objektet.
4. Tänk på vitbalansen. Ej kraftigt blå eller gula bilder.

5. Format 4:3 rekommenderas.

Fota horisontellt

För att presentationen ska bli som bäst på marknadsplatser såväl som på vaxxa.se bör bilden fotas horisontellt.

Fota alla vinklar med marginal

Detta gäller för samtliga objekt. Oavsett om det är en bil, moped, redskap, en dörr eller en stor hjulgrävare.
Fota från alla vinklar. Ta helst flera bilder med små förändringar. Välj sedan ut de bästa vid publicering.

Fota detaljer & närbilder

Om objektet har en hytt eller ett passagerarutrymme fota då alla delar av detta noggrant. Fota även närbilder på instrumentpanel, spakar, extra utrustning, säten, infotainment-system, motorutrymme osv..

Fota skador & anmärkningar

Som en del av upplysningsplikten ska du fota och beskriva skador, skavanker eller andra anmärkningar som en köpare bör vara medveten om. Att utelämna dessa detaljer kan leda till att vi inte tar reklamationsansvaret eller att köpare nyttjar sin ångerrätt.

Film

Filma objektet i drift & stillastående

Film är ett starkt hjälpmedel för att bevisa objektets funktion. Har ditt objekt teknik, utrustning, hydraulik, motor eller liknande så rekommenderar vi att ni filmer dessa delar så gott som möjligt. Är objektet ett redskap eller en lagervara så ber vi er att filma objektet också. Gå runt objektet och filma både på avstånd och detaljer. Skicka sedan filmerna via WeTransfer.com till [email protected] så laddar vi upp filmen/filmerna på YouTube och lägger in på ert objekt. Ange i WeTransfer beskrivningen vilket objekt filmen gäller.

Även för film rekommenderar vi att ni filmar horisontellt.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag!
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Klicka på knappen ”Mitt konto” i menyn när du är inloggad och sedan på ”Aktivera företagskonto”. Vi kommer då inom kort att aktivera en företagsprofil.

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.