Lansering Vaxxa 2.5

Vi kan glatt presentera version 2.5 av Vaxxa.se!

Version 2.5 är en uppdatering som har fokuserat på att åtgärda navigationssvårigheter, design, kompatibilitet på mobila enheter, filtrering och kontoväxling. Detta är en av våra största tekniska uppdateringar sedan starten. Vi har testat och felsökt men ber er hålla utkik och rapportera in till [email protected] om ni upptäcker några fel eller buggar som påverkar er upplevelse.

 

Uppdateringslogg:

 • Förändrad och förbättrad meny för kontosidorna.
 • Helt integrerad publiceringsprocess, inte längre delad i ett annat system.
  Tidigare var säljsidan byggd i ett helt annat system med en helt egen design, inte längre, nu är publiceringsprocessen helt integrerad i vår plattform och upplevs mer som en del av vaxxa.se
 • Granskningsprocess införd.
  Granskningsprocessen innebär att när säljare publicerar sina objekt så skickas de till en granskningslista hos oss. Vaxxa granskar då auktionen och godkänner eller nekar beroende på auktionsunderlagets kvalitet. Alla ändringar som säljare gör på aktiva auktioner skickas också för granskning. Detta är ytterligare ett steg för att höja standarden på våra auktionsunderlag.
 • Nu möjligt att växla mellan privat och företagsprofil.

 

 • Fält för säljare att ange om lasthjälp finns.
  Vi har fått feedback på att det vore bra om det tydligt framgick om säljare kan assistera med lastning vid hämtning, nu har vi infört ett obligatoriskt fält på våra auktioner som kräver ett svar på detta.
 • Alla företag kan sälja.
  Vaxxa är inte längre exklusivt för enbart fordonshandlare, maskinhandlare eller industri & byggleverantörer. Nu kan du som företagare sälja hos oss så länge objektet ägs av företaget.
 • Utskick av SMS på bevakade objekt, samma dag som avslut.
  När objekt som bevakas närmar sig auktionsavslut så går det ut två SMS påminnelser, en mitt på dagen och en 30 minuter innan avslut.
 • Du kan nu ange adressuppgifter för dig som privatperson såväl som företag.
  Det är viktigt att du kompletterar din information under ”Min information” för att säkerställa att avtal och ordrar får rätt uppgifter.
 • Auktionslistan för säljare har en helt ny design och fungerar nu för alla mobila enheter.

 

 

 

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original