Kundsupport

010 – 777 10 00

Kontakta oss

Köp med Vaxxa

Varför Vaxxa

Ett-klick-principen

Snabbt, tryggt och enkelt – det ska inte krävas mer än ett klick att ansöka om lånelöfte, lägga ett bud eller få ett transportpris.

Detaljerad information

Säljarens bedömning ställer högre krav på att säljaren beskriver och kontrollerar sitt objekt. Mer än någon annan auktionssajt.

Se videoklipp på objekten

En bild säger mer än 1000 ord – tänk en film då! Då budgivning sker utan provkörning är det extra tryggt att få en rörlig översikt av sitt framtida fordon. Vi uppmanar alla säljare att filma sina objekt.

En kontakt - allt du behöver

När du köper via Vaxxa kan du också få hjälp med ägarbyte, garanti och finansiering. Om du önskar kan vi till och med baka in vissa tillval i ditt lån

Finansiera stort som litet och räkna ut månadskostnad

Behöver du låna till ditt köp kan du i vår kalkylator se vad månadskostnaden blir. Vi erbjuder finansiering på alla våra auktioner, stort som litet!

Enkelt med BankID

En trygg och smidig tjänst där du använder BankID till det mesta – allt från att skapa en användare till att lägga ett bud.

Bevakningar - allt på en sida

Bevaka dina favoriter och följ budgivningen live för flera objekt samtidigt. Endast på vaxxa.se kan du buda och bevaka från en och samma plats.

Vanligtvis 7 dagar

Auktionerna pågår vanligtvis i 7 dagar. Snabbt och enkelt för både köpare och säljare. Automatiska påminnelser för pågående budgivningar. Av administrativa skäl så skjuts objekt som publiceras på helgdagar till avslut på närmsta vardag efter ordinarie auktionsperiod.

Så funkar det att köpa

1. Skapa konto

Vaxxa.se är en auktionssajt för alla, både privatpersoner och företag.

 

På Vaxxa skapar du ett konto med hjälp av din e-legitimation.

Inga lösenord att komma ihåg här! Enklare och säkrare för dig.

 

Vår tjänst är tillgänglig i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Vi stödjer bl.a. BankID (SE), BankID (NO), Nem ID (DK), Mobiilivarmenne & Tupas (FI).

2. Fönstershoppa

När du skapat ett konto är det bara att börja fönstershoppa. Bläddra igenom alla auktioner eller selektera på kategorinivå. Vill du ta steget längre så kan du också filtrera på märke, modell, geografisk plats och mycket mer.

 

Du kan endast se var i landet objektet finns, alltså inte hos vilket företag. Det här beror på att det är vi på Vaxxa som tagit över försäljningen under perioden som auktionen är igång. Har du frågor är det oss du ska ställa dem till.

 

OBS! Läs igenom hela auktionsunderlaget noggrant samt kolla på alla bilderna och filmerna, innan du lägger ett bud. Alla bud är bindande därav ska samtliga frågor du har ställas till oss innan du lägger ditt bud.

3. Bud & direktköp

Budgivningen är en enkel process. Du kan lägga bud dygnet runt på aktiva auktioner. Samtliga auktioner pågår vanligtvis i 7 eller 14 dagar och alla auktioner avslutas kl.19:00 sista dagen. Efter en avslutad auktion där objekt inte uppnått säljarens reservationspris så kan objektet komma att publiceras som ett direktköp där du kan köpa objektet för ett fast pris.

 

4. Finansiering & transport

Under pågående auktion kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller begära ett pris på transport. Detta gör du enkelt genom ett knapptryck inne på objektets auktion, under budrutan. Är transportknappen inte tillgänglig så vill säljaren inte skicka sitt objekt med transport och du måste själv hämta på plats.

 

Uppfyller objektet kraven för garanti så kan du på samma plats lägga till en garanti till ditt köp, snabbt och enkelt.

5. Betalning & Hämtning

När du vunnit auktionen får du ett mejl med instruktioner om hur du ska gå tillväga. Vi på Vaxxa finns här genom hela processen för att hjälpa dig, allt för att det ska kännas så tryggt och smidigt som möjligt. Vi hjälper dig med finansiering, försäkring, ägarbyten & garanti.

 

Betalning skall ske inom 4 dagar efter vunnen auktion där reservationspriset har uppnåtts.

Hämtning skall ske inom 7 dagar efter att du mottagit säljarens kontaktuppgifter eller enligt överenskommelse med säljaren.

6. Ägarbyte & restskulder

Om objektet är ett registrerat fordon så gör vi ägarbytet och säkerställer samtidigt att inga skulder eller lån följer med från tidigare ägare.

 

En månads kostnadsfri prova-på försäkring tecknas i samband med ägarbytet. Gäller för registrerade fordon som inte är äldre än 15 år.

7. Grattis!

Nu är det bara att njuta av ditt klipp! 

Lämna gärna en recension på vår Google-sida.

Serviceavgift - betalas av vinnare

Serviceavgiften tillkommer endast för vinnande budgivare och för dig som gör ett direktköp. Avgiften avser att täcka Vaxxas kostnader för hantering av objektet, administration, webbplats etc. Serviceavgiften varierar i storlek beroende på typ av objekt som auktioneras ut och avgiften finns redovisad på varje auktion. Den serviceavgift som Vaxxa tar ut vid varje köptillfälle är nödvändig för att köpare ska få ett lättare och säkrare köp.

Direktköp

Köp objekt till fast pris

Finansiering

För både privatperson och företag

Support

Personlig support för alla köpare.

Full dokumentation

Avtal tecknas vid köp

Bevakningar

Följ dina favoriter och buda på en och samma sida. Missa aldrig en auktion igen!

Enkel finansiering och transport

Som inloggad användare kan du med ett klick ansöka om lånelöfte samt få ett pris på transport.

E-legitimation

För allas säkerhet kräver vi konto och inloggning med E-legitimation för att delta i budgivningar.

Frågor och svar

Om du har frågor om vår tjänst, läs då gärna våra vanliga frågor och svar innan du kontaktar oss.

Din fråga kan redan vara besvarad där.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i undermenyn långt upp till höger på sidan. Det står även “Du lägger just nu bud som Företag” i rutan som visas när du klickar på Lägg bud/Köp nu. Om det inte gör det så klickar du på Växla.

Jag kan inte växla till företag!
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Klicka på knappen “Mitt konto” högst upp till höger när du är inloggad och klicka sedan på “Aktivera företagskonto”. Inom ett par minuter så aktiverar vi då din företagsprofil och du kan enkelt växla till företag och lägga bud/köpa.

Har objektet lyftbar moms?
Om objektet har lyftbar moms så framgår det i budrutan/köprutan ovan. Vid ej lyftbar moms så står det utskrivet under aktuellt belopp, annars anges priset inklusive- & exklusive moms.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.