Kundsupport

010 – 777 10 00

Kontakta oss

Att köpa på Vaxxa

Fördelar med Vaxxa

Ett-klick-principen

Snabbt, tryggt och enkelt – det ska inte krävas mer än ett klick att ansöka om lånelöfte, lägga ett bud eller boka transport.

Endast objekt förmedlad av företag

Alla våra auktionsobjekt förmedlas av eller genom etablerade handlare samt företag, där tester och reparationer genomförts och skador eller fel redan är upptäckta eller åtgärdade.

Se videoklipp på objekten

En bild säger mer än 1000 ord – tänk en film då! Då budgivning sker utan provkörning är det extra tryggt att få en rörlig översikt av sitt framtida fordon. Vi uppmanar alla säljare att filma sina objekt.

En kontakt - allt du behöver

När du köper via Vaxxa kan du också få hjälp med transport, garanti och finansiering. Om du önskar kan vi till och med baka in dessa tillval i ditt lån

Finansiera stort som litet och räkna ut månadskostnad

Behöver du låna till ditt köp kan du i vår kalkylator se vad månadskostnaden blir. Vi erbjuder finansiering på alla våra auktioner, stort som litet!

Enkelt med BankID

En trygg och smidig tjänst där du använder BankID till det mesta – allt från att skapa en användare till att lägga ett bud.

Bevakningar - allt på en sida

Bevaka dina favoriter och följ budgivningen live för flera objekt samtidigt. Endast på vaxxa.se kan du buda och bevaka från en och samma plats.

Vanligtvis 7 dagar

Auktionerna pågår vanligtvis i 7 dagar. Snabbt och enkelt för både köpare och säljare. Automatiska påminnelser för pågående budgivningar. Av administrativa skäl så skjuts objekt som publiceras på helgdagar till avslut på närmsta vardag efter ordinarie auktionsperiod.

Så funkar det

För att kunna buda på auktionerna måste du bli en registrerad användare. Det blir du enkelt och gratis med hjälp av ditt BankID. Så fort du skapat ett konto och fått en mejlbekräftelse är du redo att buda!

 

Skapa konto här

Kontrollera att dina kontaktuppgifter och adressuppgifter stämmer. Detta finner du under Mitt konto eller här

När du skapat ett konto är det bara att drömma dig bort bland alla fordon och maskiner. Genom våra verktyg kan du enkelt välja vilket typ av objekt du är intresserad av och önskade egenskaper, såsom märke, färg, geografisk plats m.m.

 

För att säkerställa ett tryggt köp för dig, förmedlas samtliga objekt av eller via fordons- och maskinhandlare. Privatpersoner kan inte sälja objekt direkt hos Vaxxa. Du kan endast se var i landet objektet finns, alltså inte hos vilket företag. Det här beror på att det är vi på Vaxxa som tagit över försäljningen under perioden som auktionen är igång. Har du frågor är det oss du ska ställa dem till.

 

Tips! Läs beskrivningen noggrant samt kolla på bilderna och filmerna, innan du lägger ett bud.

Budgivningen är en enkel process. Du kan lägga bud dygnet runt på aktiva auktioner. Samtliga auktioner pågår vanligtvis i 7 eller 14 dagar och alla auktioner avslutas kl.19:00 sista dagen.

 

Alla auktioner börjar på 0 kr. Budbelopp under 10 000 kr höjs med 200 kr per bud och budbelopp som överstigit 10 000 kr höjs med 1000 kr per bud.

 

Om du vill kan du lägga ett autobud, vilket innebär att du anger det maxbelopp du är villig att spendera. När autobudet är lagt budar Vaxxa automatiskt åt dig varje gång någon lägger ett högre bud, till dess att maxbudet är uppnått. Dessa automatiska bud syns i budlistan som “autobud”. Om någon lägger ett högre bud än dig och tar över ledningen av auktionen, meddelas du via mejl. Du har då chansen att gå in och lägga ett högre bud.

 

Hos Vaxxa gäller 3-minutersregeln. Regeln innebär att om ett bud läggs inom tre minuter till dess att auktionen är tänkt att avslutas, förlängs auktionen automatiskt med tre minuter. Det är alltså ingen idé att vänta med bud till sista sekunden!

 

Om auktionens reservationspris inte uppnås efter auktionsavslut, kontaktar Vaxxa dig för att höra om du vill närma dig säljarens reservationspris. Därefter sköter Vaxxa vidare förhandling mellan dig och säljaren. Uppnås reservationspriset avslutas affären per automatik och du får ett vinstmejl. Huruvida reservationspris uppnåtts eller ej framgår tydligt i auktionen.

 

Serviceavgift
När du köper ett objekt på Vaxxa.se betalar du utöver det lagda budet en serviceavgift. Serviceavgiften för en specifik auktion ser du under budknappen eller i informationsrutan när du tryckt på budknappen. Vaxxa har en procentuell serviceavgift som baseras på objektets värde.

När du vunnit auktionen får du ett mejl med instruktioner om hur du ska gå tillväga. Vi på Vaxxa finns här genom hela processen för att hjälpa dig, allt för att det ska kännas så tryggt och smidigt som möjligt. Vi hjälper dig även med finansiering, försäkring, garanti och transport om du så önskar. På den fronten jobbar vi med marknadsledande partners och kan därför erbjuda riktigt bra lösningar.

Ditt köp kan hämtas först efter att full betalning är erlagd eller annan finansieringslösning är överenskommen. Kom ihåg att du som köpare har undersökningsplikt. Det innebär att du är skyldig enligt lag att kolla igenom så att objektet matchar beskrivningen, och att inga fel som du borde upptäckt vid en närmare undersökning i samband med hämtning finns. Läs mer om detta i våra villkor.

Villkor privatperson
Villkor företag

Om objektet är ett registrerat fordon så gör vi ägarbytet och säkerställer samtidigt att inga skulder eller lån följer med från tidigare ägare.

Nu är det bara att njuta av ditt klipp! Lycka till!

Transport

Boka transport eller hämta själv

Finansiering

För både privatperson och företag

Support

Personlig support för alla köpare.

Full dokumentation

Avtal tecknas vid köp

Bevakningar

Följ dina favoriter och buda enkelt på en och samma sida. Missa aldrig en auktion igen!

Enkel finansiering och transport

Som inloggad användare kan du med ett klick ansöka om lånelöfte samt få ett pris på transport.

Delta i budgivningar

För allas säkerhet kräver vi konto och inloggning med BankID för att delta i budgivningar.

Frågor och svar

Om du har frågor om vår tjänst, läs då gärna våra vanliga frågor och svar innan du kontaktar oss.

Din fråga kan redan vara besvarad där.

Ej uppnått reservationspris - Vad händer då?

Hitta ditt drömobjekt

Låt inte avståndet, priset eller jobbigt prutande stå i vägen för ett köp som du drömmer om. På vaxxa.se får du hjälp med finansiering, transport, ägarbyte och mycket mer om du så önskar.