Erfarna fordonshandlare ska hjälpa branschen att frigöra kapital

För fordonshandlare har det alltid varit en förutsättning att kunna frigöra kapital och ha en bra likviditet. I och med att kunderna söker sig mer och mer till internet, både inför och för själva köpet i sig, är likviditeten något som många fordonshandlare kämpar med. Vaxxa.se är auktionsplattformen som ska lösa dessa problem och hjälpa fordonshandlarna att frigöra kapital på ett snabbt, enkelt och tryggt sätt.

 

Att köpbeteendet hos konsument förändrats kraftigt under de senaste 10–15 åren är ingen nyhet, och fordonsbranschen är inget undantag. Fler konsumenter vänder sig till e-handeln och det är inte längre lika populärt att besöka bilhallarna, strosa runt och förlita sig på säljarnas kompetens. Nej, för som i så många andra branscher har informationssamhället gett konsumenten förutsättningar att göra research och fatta beslut redan på hemmaplan.

 

”Kunderna är väldigt medvetna om vad de ska titta på redan innan de kommer till handlaren. De visar i princip upp telefonen och säger ”den här vill jag köpa”. Så länge bilen är i det förväntande skicket så blir det affär.” Pär Larsson, VD – Vaxxa.

 

Idén till Vaxxa.se går tillbaka till 2014, året då erfarna fordonshandlarna Pär & Peter klickade med varandra under en bilmässa hemma i Norrbotten. Efter några års bekantskap värvade Pär Peter till sitt företag Vaxxa, som då sysslade med fordonshandel mellan handlare. När de kontaktade handlare runt om i Sverige, för att se om de hade några begagnade fordon de behövde hjälp att få sålda, var gensvaret enormt. Här såg de ett tydligt mönster – fordonen hade alla över 90 lagerdagar. I många fall jättefina bilar som bara hamnat fel p.g.a. märke, modell eller geografiskt läge.

 

”Med vårt dåvarande arbetssätt kunde vi inte hantera all den mängd förfrågningar så vi började fundera på en lösning, och vid årsskiftet 2019/2020 tog vi beslutet att utveckla och ta fram vad som är Vaxxa.se idag – en plattform för fordonsauktioner som bryr sig lika mycket om köpare och säljare.” Pär Larsson, VD – Vaxxa.

 

Vaxxa.se är en auktionssajt där samtliga fordon förmedlas av handlare. Handlarna betalar enbart 500kr/objekt och då ingår automatisk publicering på Blocket.se. När fordonet är publicerat tar Vaxxa över all kontakt med köparen, som enbart ser vart i landet fordonet står, samt allt pappersarbete. För att garantera både köpare och säljare trygghet ska alla fordon provköras och gås igenom före publicering, dessutom sker all inloggning via BankID.

 

”Vi har fått bra respons redan från start när vi bollat iden med våra handlare. Det känns bra, Vaxxa.se är vårt sätt att hjälpa branschen att utvecklas och leva vidare!” Pär Larsson, VD – Vaxxa.

 

Den 6/4 lanseras Vaxxa.se och handlarna betalar ingenting för objekten de publicerar första veckan*. Samtliga auktioner avslutas på måndagar för snabba affärer. Läs mer på www.vaxxa.se!

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

E-legitimation

Logga in säkert med bl.a. BankID.

Logga in säkert med bl.a. BankID.

International Login

Open to users outside of Sweden.

Open to users outside of Sweden.

Create Account

Open to users outside of Sweden.

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se Endast svenska och finska företag eller privatpersoner kan sälja på Vaxxa.se.

If you are located outside of Sweden, you can login and register with your e-mail and a password. Selling is only available to Swedish and Finnish customers.

Visa original