En återblick på året 2021

Efter ett fortsatt år med Covid-19 och restriktioner, så är vi fortfarande med i matchen och kämpar för att skapa den bästa tjänsten för säljare inom bygg-, fordon- och maskinindustrin. 


Vaxxa.se har utvecklats snabbt under årets gång med mängder av förbättringar planerade och påbörjade inför Q1 & Q2 2022. Innan vi berättar mer om kommande förbättringar, låt oss blicka tillbaka och titta på det gångna året.

En sammanfattning av år 2021

 • Vi ersatte det PDF-baserade testprotokollet mot en helt integrerad bedömningsprocess i vår självbetjäningstjänst. Vi har valt att kalla den  Säljarens bedömning.

 • Uppdaterat vår bildvisare mot en mer användarvänlig variant med fler möjligheter som t.ex. att zooma, rotera och spegla bilderna. Visning av stående bilder infördes vilket eliminerade problemet med att stående bilder blev beskurna vid uppladdning.

 • Lansering av privatförsäljning via vår självbetjäningstjänst. April månad var en stor dag för Vaxxa.se som innebar en övergång från att endast erbjuda försäljning för företag till att öppna upp säljmöjligheterna för alla. Det är ett beslut som vi är mycket nöjda över att ha gjort och som gör oss till en av få auktionssajter inom branscherna bygg, fordon och maskin som erbjuder den möjligheten. Vi är också den enda auktionssajten som erbjuder sitt fullständiga tjänsteerbjudande för alla användare, privat som företag. Vi erbjuder bland annat finansiering, försäljning och förhandling helt kostnadsfritt, det är något som vi är helt ensamma om på marknaden inom fordon, maskin, bygg och industri.

 • Vi designade om stora delar av publiceringsprocessen för att göra den mer informativ och tydlig. Det är något som gett positiva resultat och där er feedback har varit till stor hjälp. Notera att detta är en ständigt pågående process och vi har många förbättringar på gång under 2022.

 • E-legitimation för hela Skandinavien. Under mitten av 2021 sa vi hej då till möjligheten för användare att logga in på andra sätt än med e-legitimation. Detta var ytterligare ett steg för att göra Vaxxa till den tryggaste auktionssajten på nätet där alla budgivningarna kan garanteras vara utförda av riktiga människor med riktiga köpintentioner.

 • Förenklad registrering och inloggning. Tidigare var man tvungen att gå in på en separat sida för att skapa konto eller logga in. Nu kan du enkelt logga in oavsett vart du befinner dig på vår webbplats, utan att behöva lämna sidan och hitta tillbaka.

 • Vi gjorde om finansieringsförfrågningarna så att dina val i lånekalkylatorn nu är det som din låneansökan kommer att innehålla istället för det lägsta månadspriset vi kunnat få fram.

 • För auktioner där reservationspris ej uppnåtts har vi lanserat en ny möjlighet för alla säljare. Från att enbart kunna förnya en auktion, kan man nu välja att publicera till ett fast pris. Vi kallar detta för Direktköp. Detta har höjt upplevelsen för våra köpare som inte längre behöver delta i budgivningar som auktioneras ut om och om igen på grund av att säljare och köpare är alldeles för långt från varandra. Det har också öppnat upp för möjligheten att boka in visningar samt utökat chansen att hitta köpare då ett direktköp ligger ute i upp till 30 dagar istället för en kort auktion på 7 dagar.

 • Vi har förbättrat möjligheterna att hjälpa köpare på plats i hela Sverige, tack vare våra Proffssäljare. De hjälper till genom hela förloppet och sparar den tid du annars hade behövt avsätta.

 • Förbättrad design och läsbarhet av budrutan.

 • Budhistorik direkt i pop up rutan för lägg bud.

Kommande Q1-Q2 2022

 • Uppladdning av filmer av mycket större filstorlek.
 • Snabbare bildladdning.
 • Fält beroende av fält – Publiceringprocessen kortas ner beroende på de val du gör.
 • Autosparning i publiceringprocessen.
 • Steg för steg uppdelning i publiceringsprocessen.
 • Sidnumrering. Vi har fått återkopplingen upplevelsen när man går framåt eller bakåt i webbläsaren på sidan ”Säljobjekt” skulle kunnat förbättras. Vårt svar på detta är att övergå till sidnumrering, men vi har även flera andra tankar som vi kommer prata om framöver och som vi tror att alla uppskattar.
 • Förenklad och förbättrad överblick av de aviseringar vi skickar ut.

Tack för det här året!

Vi på Vaxxa önskar er alla God Jul och Gott Nytt År. 

Vi hoppas att få se er nästa år med ännu fler auktioner, för en starkare cirkulär marknad.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original