5 anledningar att sälja på auktion hos Vaxxa

Vad är fördelarna med att sälja på auktion? Vi sammanfattar fördelarna och listar 5 anledningar varför du ska sälja på auktion kostnadsfritt på Vaxxa.se.

 

1. Auktioner motiverar köpare att prestera och vill fler än en person köpa ditt objekt kan det leda till högre bud och slutligen ett högt försäljningspris. Dessutom slipper både du och köparen jobbiga förhandlingar eftersom köparen budar istället för att pruta.

 

2. Du bestämmer lägsta priset, ett s.k. reservationspris. Allt över det tillfaller dig. Har inte reservationspriset uppnåtts väljer du själv om du vill sälja till högsta budet. Vaxxa förhandlar med högsta budgivaren åt dig.

 

3. Du får en kontrollerad och säker budgivning med sluttid och köpare som registrerat sig med BankID.

 

4. Auktionsmetoden är snabb och effektiv. När reservationspriset har uppnåtts har högsta budgivaren bundit sig att köpa objektet till det priset.

 

5. En trygg och villkorad försäljning. Precis som att auktionen har en begränsad tid så har köparen tidsramar att förhålla sig till vid betalning och hämtning. Först när pengarna inkommit till Vaxxas klientkonto är en hämtning eller transport möjlig. Vi betalar ut pengarna till dig när du har lämnat ut objektet till köparen.

 

Skapa ett kostnadsfritt konto här och lägg ut din första annons!

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original