4 enkla fototips inför försäljningen

Bilder är de absolut viktigaste delarna av din annons. Bra foton är ofta avgörande för ett ökat intresse och en lyckad försäljning. Vi har därför samlat de bästa fototipsen åt dig!

 

Fota horisontellt
Ingen proffskamera behövs för bra annonsbilder. Dagens mobilkameror räcker jättelångt! Däremot är det viktigt att fota horisontellt. Det innebär att du vrider på kameran, så långa sidan är neråt. Anledningen är för att bilden ska se bra ut även på marknadsplatser utanför Vaxxa, såsom Blocket eller Industritorget.

 

Dagsljus och skärpa
Dina bilder blir alltid bäst i dagsljus och med solen bakom ryggen. Är inomhusfotografering oundvikligt ska du fota vid en fönster under dagtid, annars blir dina bilder mörka eller gula i tonen. Låt alltid kameran ställa in skärpan innan du knäpper fotot, suddiga bilder är ett big no-no.

 

Fota ur flera vinklar
Om du har en dörr, skruvdragare eller grävmaskin spelar ingen roll, allt ska fotas från alla håll! Ta helst flera bilder med små förändringar för att sedan välja ut de bästa vid annonspubliceringen. Se även till att det du fotar befinner sig i mitten på bilden.

 

Tänk på bakgrunden
Fota mot en vägg, en öppen åker eller ett rent bord – helt enkelt en neutral och ren bakgrund. En rörig och stökig bakgrund gör att fokus flyttas från det du faktiskt vill sälja.

Att lyfta moms

Lägg bud som företag / Direktköp som företag

Om du är intresserad av att lyfta moms vid en lyckad affär så är det viktigt att du lägger ditt bud/köper som företag/näringsidkare. Moms redovisas då på avtalen som skickas ut.
Om du lägger bud/köper som privatperson så listas inte moms på avtalen.

 

Hur gör jag det?
Du budar/köper som företag genom att se till att det står att du är inloggad som företag i menyn. Det går även att välja i rutan där du lägger bud.

 

Jag kan inte växla till företag
Då innebär det att du inte har skapat ett företagskonto. Skicka ett mail till oss på [email protected] med företagsuppgifterna så ser vi till att registrera detta. 

 

Är det en momsfri försäljning?
Det framgår alltid i samband med priset ifall lyftbar moms finns.

Skapa konto - Företag

Skapa konto - Privatperson

Skapa konto

Du måste vara 18 år för att skapa ett konto på Vaxxa.se

 

Vaxxa.se är tillgängligt för köpare i

Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

Vaxxa.se är tillgängligt för säljare med svenskt företag eller personnummer.

 

Vaxxa.se is available for buyers in Sweden, Norway, Denmark and Finland

 

Vaxxa.se is only available for sellers in Sweden

Som privatperson kan du vid behov aktivera ett företagskonto i efterhand .

Vill du hantera ett befintligt företagskonto, skapar du ett privatpersonkonto och ber en kollega meddela oss att du önskar tillgång.

Visa original